Zadovoljna.si
Kitty Lambert in leto dni mlajša Cheryle Rudd sta se poročili tik po polnoči, ko je zakon stopil v veljavo.

Novice

Babici prvi poročeni istospolni par v New Yorku

STA
25. 07. 2011 11.56
1

Lezbični aktivistki Kitty Lambert in Cheryle Rudd sta postali prvi istospolni par, ki se je poročil v ameriški zvezni državi New York, potem ko je v tej ameriški zvezni državi v veljavo stopil zakon o legalizaciji istospolnih porok.

Kitty Lambert in leto dni mlajša Cheryle Rudd sta se poročili tik po polnoči, ko je zakon stopil v veljavo.
Kitty Lambert in leto dni mlajša Cheryle Rudd sta se poročili tik po polnoči, ko je zakon stopil v veljavo.FOTO: Reuters

54-letna Kitty Lambert in leto dni mlajša Cheryle Rudd sta si večno zvestobo obljubili na Niagarskih slapovih tik po polnoči, ko je zakon stopil v veljavo. Ženski sta obe že babici in imata skupaj 12 vnukov. Skupaj sta že deset let in sta si dolgo prizadevali za to, da bi se poročili. Na poročni slovesnosti je bilo tudi nekaj newyorških senatorjev, ki so 24. junija glasovali za legalizacijo istospolnih porok. Zanimiva je bila tudi glasbena spremljava na poroki. Iz zvočnikov namreč ni zadonela poročna koračnica, temveč pesem "The Edge of Glory", znane zagovornice pravic istospolnih Lady Gaga. New York je postal šesta in obenem najštevilčnejša ameriška zvezna država, ki priznava poroke istospolnih parov. Namero, da se bodo poročili na prvi dan veljavnosti zakona, je sicer izrazilo še 823 parov, kar pomeni, da bodo v osemmilijonskem New Yorku očitno podrli dnevni rekord v številu porok. Doslej se je največ parov na en dan poročilo na valentinovo leta 2003, in sicer 621, 8. avgusta 2008 pa si je da izreklo 610 parov.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413