Zadovoljna.si
Victoria's secret modna revija - 3

Novice

Bodo angelčki kmalu dobili nekaj več oblin?

Ma.K.
20. 08. 2015 07.50
5

Glavni pogoj, če želite delati kot model za spodnje perilo pri blagovni znamki Victoria's Secret, je izjemno vitka postava. A v ne tako daljni prihodnosti bi se lahko v spodnjem perilu te priljubljene blagovne znamke po modni brvi sprehajale tudi manekenke z nekaj več oblinami.

Vse več je ljudi, ki si želijo, da bi se Victoriinim angelčkom v prihodnje pridružil še kakšen z nekaj več oblinami.
Vse več je ljudi, ki si želijo, da bi se Victoriinim angelčkom v prihodnje pridružil še kakšen z nekaj več oblinami.FOTO: Reuters
Aprila letos se je javnosti predstavilo deset novih modelov blagovne znamke Victoria's Secret – tako imenovanih Victorijinih angelčkov. Prav vse so izredno vitke – v očeh številnih kritikov celo preveč. No, dve med njimi sta prepričani, da je v njihovi družinici dovolj prostora tudi za modele z nekaj več oblinami: Elsa Hosk in Jac Jagaciak namreč glasno navijata za to, da blagovna znamka na modno pisto postavi tudi močnejše manekenke.

»Menim, da je svet danes bolj dojemljiv za močnejše manekenke, da so jih ljudje končno sprejeli in prepričana sem, da bodo tudi pri blagovni znamki Victoria's Secret kmalu pripravljeni, da na modno pisto postavijo 'plus-size' model,« je v pogovoru za britanski Daily Mail dejala Poljakinja Jac Jagaciak, ki se je Victoriinim angelčkom pridružila aprila letos. Enakega mnenja je tudi njena kolegica Elsa Hosk, prav tako nov obraz priljubljene blagovne znamke spodnjega perila, ki poziva k odpravi zastarelih predstav o popolnem telesu in dodaja: »Ne vem, če se bo to res zgodilo. Resnično upam, da se bo!«

Aktualni angelčki blagovne znamke Victoria's Secret sicer že tako ali tako predstavljajo pestro paleto raznolikosti. »Prihajamo domala s celega sveta. Imam različne korenine in različne življenjske zgodbe. Res je zanimivo, kako se predstavljajo in prepletajo tako številne narodnosti,« pravi Elsa. Zakaj torej ne bi tej raznolikosti dodali še plus-size modele.

Ashley Graham bi se z veseljem pridružila družinici Victoriinih angelčkov.
Ashley Graham bi se z veseljem pridružila družinici Victoriinih angelčkov. FOTO: Facebook
Ashley Graham bi bila za

Ena izmed manekenk z nekaj več oblinami je že izrazila interes, da bi sodelovala z blagovno znamko Victoria's Secret. Ashley Graham je za revijo Teen Vogue pred nekaj meseci razkrila, da bi tudi sama nekoč z veseljem postala članica kultnih Victoriinih angelčkov. »Če me sedaj slučajno slišijo: Pokličite me!« Ashley Graham je sicer ena glavnih zvezdnic med plus-size modeli in je pionirka v boju proti po njenem mnenju »izkrivljenim« lepotnim idealom, ki kot popolnost dojemajo koščene manekenke.

Pri Victoria's Secret bi prav gotovo lahko razmislili o povabilu kakšne manekenke z nekaj več kilogrami. S tem bi se namreč lahko nekoliko odkupili za precej ponesrečeno lansko oglaševalsko kampanjo, ki je v ZDA sprožila številne nasilne proteste. Lani je velikan med proizvajalci spodnjega perila namreč oglaševal ekstremno vitka dekleta, slogan kampanje pa je bil 'The Perfect Body' oziroma v prevodu 'Popolno telo'. S spletno peticijo so odgovorne pri Victoria's Secret pozvali, da premislijo o svoji strategiji in o vsiljevanju napačnih lepotnih idealom.

Lani je velikan med proizvajalci spodnjega perila oglaševal ekstremno vitka dekleta, slogan kampanje pa je bil 'The Perfect Body' oziroma v prevodu 'Popolno telo'.
Lani je velikan med proizvajalci spodnjega perila oglaševal ekstremno vitka dekleta, slogan kampanje pa je bil 'The Perfect Body' oziroma v prevodu 'Popolno telo'.FOTO: Victoria's Secret

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493