Zadovoljna.si
Mladi 'žurerji' motijo domačine.

Novice

Divjim zabavam v Zrćah grozi prepoved!

Z.M.
19. 04. 2012 14.48
97

Plaža Zrće, mnogi jo poznajo tudi kot hrvaško Ibizo, je v svetu znana kot raj za zabave za mlade ljudi, kar gre vedno bolj v nos tamkajšnjim prebivalcem. Kot poročajo hrvaški mediji, prebivalci Novalje zahtevajo referendum, na katerem se bodo lahko odločali o tem, ali zabave ostanejo ali ne. Predloga za ureditev plaže kot del urbanističnega načrta občinski svetniki niso sprejeli, zato domačine zanima, zakaj je prišlo do spremembe koncepta.

Mladi 'žurerji' motijo domačine.
Mladi 'žurerji' motijo domačine.FOTO: Marko Ocepek
Tovrstni turizem odganja družine.
Tovrstni turizem odganja družine. FOTO: Marko Ocepek

Nasprotniki bučnih zabav na rajski plaži otoka Paga so se zbrali pod imenom 'Novalja in Zrće – dva svetova, ena prihodnost', sporočajo pa, da jih motijo pijani in povsem goli ljudje, ki v poletnih mesecih zasedejo njihovo mesto.

“Zaradi takih gostov nas zapuščajo turisti, ki si z družinami le želijo mirnega oddiha. Za vse to je kriv zabavni turizem v Zrćah. Koncept je treba nujno spremeniti in domačini se morajo glede tega odločati sami, na referendumu,“ so povedali.

Zrć bi bilo škoda

Željo po referendumu je komentiral tudi hrvaški minister za turizem Veljko Ostojić, ki meni, da referendum ne pomeni nujno prepovedi zabav v Zrčah.

"Mislim, da je dobro, da se prebivalci sami odločijo, ali si želijo tovrstnega turizma. O tem je treba razpravljati na lokalni ravni. Zavedam se, da so Zrće postale prepoznavne po svojih zabavah ne le pri nas, temveč po vsem svetu in škoda bi bilo to uničiti, a o tem se morajo odločati domačini,“ je prepričan Ostojić.

Bodo prebivalci Novalje pregnali zabave željne mladostnike?
Bodo prebivalci Novalje pregnali zabave željne mladostnike?FOTO: Marko Ocepek

KOMENTARJI (97)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493