Zadovoljna.si
Radi bi zaposlili najboljšo medicinsko sestro ... v vseh pogledih.

Novice

Bolnišnica išče samo 'vroče medicinske sestre'

Z.N.
24. 02. 2012 14.37
0

Vodstvo švedske bolnišnice South General Hospital v Stockholmu je objavilo oglas, da iščejo nove medicinske sestre za poletno delo. Nič ne bi bilo narobe, če ne bi v oglasu zahtevali, naj bodo kandidatke motivirane, profesionalne, s smislom za humor in »podobne tistim iz televizijskih nadaljevank«.

Medicinska sestra - 2
Medicinska sestra - 2FOTO: iStockphoto

"Če imate ustrezno izobrazbo, vas vabimo, da poletno delo opravljate v urgentnem bloku bolnišnice Södersjukhuset," so še zapisali v oglasu, s katerim so dvignili precej prahu. Čeprav se je na razpisano delovno mesto prijavilo veliko kandidatk, so se mnogi odzvali precej kritično. Zahteva, naj bo kandidatka videti kot lepa medicinska sestra iz televizijskih nadaljevank, se jim namreč zdi neprimerna.

"Želimo si, da bi pri nas delale v vseh pogledih najboljše medicinske sestre," se je na kritike odzval vodja medicinskih sester Jörgen Andersson. "Želeli smo vsaj malce izstopati s svojim oglasom in zato smo napisali, da iščemo najlepše medicinske sestre. Mislim, da vsi, ki so prebrali oglas, vedo, da smo to zahtevo zapisali le zato, da bi pritegnili pozornost." Andersson je še pojasnil, da od kandidatk ne zahtevajo, da ob prijavi posredujejo tudi svojo fotografijo, "seveda, lep videz ni zahteva. Izdali smo oglas, s katerim smo iskali pozornost, in točno to smo dosegli," je še pojasnil. "Želimo medicinske sestre, ki bodo dobro opravljale svoje delo ne glede na zunanji videz." Medicinska sestra, ki bo pri njih opravljala poletno delo in se pri delu izkazala, bo pozneje imela tudi možnost redne zaposlitve. Elizabeth Gauffin, glavna medicinska sestra, je še pojasnila: "Želimo si, da so ljudje radovedni in da uporabijo malce domišljije."

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493