Zadovoljna.si
Britanci zanemarjajo osebno higieno.

Novice

Britanci si po opravljeni potrebi ne umijejo rok

Z.C.
26. 06. 2012 13.52
1

Težko bi verjeli, da si nekateri ne umijejo rok po opravljeni mali ali veliki potrebi ali pa da se redno ne prhajo. Raziskava, ki so jo opravili v Veliki Britaniji, pa je pokazala prav to. Nekateri ljudje so namreč precej nemarni in jim je malo mar za higieno. Še več, nekateri straniščno školjko očistijo le enkrat mesečno.

Britanci zanemarjajo osebno higieno.
Britanci zanemarjajo osebno higieno.FOTO: iStockphoto

Britanska raziskava je pokazala, da manj kot polovica otočanov po opravljeni potrebi uporablja milo za roke, okrog 27 odstotkov zaposlenih pa trdi, da kadar gredo na WC v službi, si rok ne operejo, ker jim zmanjka časa za higieno, saj morajo takoj nazaj na delovno mesto. Kar 58 odstotkov moških jutranje prhanje enostavno preskoči, četrtina pa jih prizna, da raje poležijo nekoliko dlje, kot pa da bi prej ustali iz postelje in stopili pod prho. Ugotovitve iz raziskave kažejo, da so kriteriji za čistočo v gospodinjstvih zelo padli. To še dodatno potrjuje tudi podatek, da vsaka dvajseta oseba očisti straniščno školjko le enkrat mesečno, 10 odstotkov od dva tisoč sodelujočih v raziskavi pa jo očisti le vsake dva tedna. Ugotovitve raziskave torej kažejo, da Britanci niso najbolj čisti ljudje, zanimivo pa bi bilo videti, do kakšnih zaključkov bi se dokopali, če bi podobno anketo naredili v Sloveniji.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493