Zadovoljna.si
Kraljica Elizabeta II. naj bi imela zelo rada kraljevo ladjo Britannio in naj bi celo zajokala, ko so jo morali leta 1997 vzeti iz uporabe.

Novice

Britanska vlada kraljici ne bo kupila nove ladje

STA
17. 01. 2012 16.01
0

Britanska vlada je zavrnila predlog enega od ministrov, da bi ob prihajajoči diamantni obletnici vladanja kraljici Elizabeti II. z davkoplačevalskim denarjem kupili novo ladjo. Nova kraljeva ladja bi verjetno stala več kot 70 milijonov evrov.

Kraljica Elizabeta II. naj bi imela zelo rada kraljevo ladjo Britannio in naj bi celo zajokala, ko so jo morali leta 1997 vzeti iz uporabe.
Kraljica Elizabeta II. naj bi imela zelo rada kraljevo ladjo Britannio in naj bi celo zajokala, ko so jo morali leta 1997 vzeti iz uporabe.FOTO: Reuters

Omenjeni nakup je v pismu ministru za kulturo Jeremyju Huntu predlagal minister za izobraževanje Michael Gove, obenem pa poudaril, da si kraljičin "izredno pomemben prispevek" Veliki Britaniji in Commonwealthu zasluži "trajno zapuščino". Vsebina pisma ni bila javna, a se je do njega dokopal časnik Guardian. A tiskovni predstavnik Camerona je nakup odločno zavrnil. Kot je menil, nakup kraljeve ladje "glede na stanje javnih financ" ne bi predstavljal "ustrezne porabe državnega denarja. Kot je dodal, pa je vprašanje, ali sploh kupiti novo ladjo, tako ali tako za palačo in ne vlado.

S premierjem se strinjajo tudi opozicijski laburisti, ki so ocenili, da minister Gove očitno ni v stiku z realnostjo, če misli, da bi bil tovrsten izdatek v časih, ko se v okviru varčevanja krčijo celo proračunska sredstva za šolstvo, primeren.

Kot ob tem piše AFP, je zdaj je Britannia stalno zasidrana v škotski prestolnici Edinburgh in je priljubljena turistična atrakcija.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493