Zadovoljna.si
pussy riot na sojenju

Novice

Britanski glasbeniki zahtevajo pošteno sojenje za Pussy Riot

STA
03. 08. 2012 10.58
0

Skupina britanskih glasbenikov, med njimi Pete Townshend iz skupine The Who in duo Pet Shop Boys, je ruskega predsednika Vladimirja Putina pozvala, naj se zagotovi pravično sojenje članicam ruske punk skupine Pussy Riot. Putin danes prihaja na ogled olimpijskih iger v London, srečal pa se bo tudi z britanskim premierjem Davidom Cameronom.

pussy riot na sojenju
pussy riot na sojenjuFOTO: Reuters

V javnem pismu, ki ga je objavil časnik Times, 12 glasbenikov obtožbe na račun Pussy Riot označuje kot nezaslišane. "Različnost mnenj je pravica v vsaki demokraciji in povsem nesorazmerno je, da jim zaradi po našem mnenju nezaslišanih obtožb o 'z verskim sovraštvom vzpodbujenem huliganstvu' grozi sedem let zapora," so zapisali. Med podpisniki so še frontman skupine Pulp Jarvis Cocker, Alex Kapranos iz skupine Franz Ferdinand, Johnny Marr iz The Smiths in pevka Corinne Bailey Rae. Podporo obtoženim članicam Pussy Riot je sicer doslej izrazilo že več glasbenikov, med drugim Sting in Red Hot Chili Peppers. Članice Pussy Riot so se na sodišču znašle, ker so februarja v mini krilih skočile pred oltar katedrale Jezusa Odrešenika v Moskvi in zapele nekaj verzov punk pesmi, ki je obsojala odkrito podporo Ruske pravoslavne cerkve Putinu v kampanji pred predsedniškimi volitvami.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493