Zadovoljna.si
Belinda Norton Smith - 2

Novice

Danes je videti bolje kot kdajkoli prej, njen recept je povsem preprost

J.V.
03. 03. 2016 08.02
14

Belinda Norton Smith je po porodu postala nezadovoljna s svojim telesom, saj se nikakor ni mogla znebiti kilogramov, ki jih je pridobila med nosečnostjo. Potem pa je spoznala, da rešitev niso ure, preživete v fitnesu centru, ampak pravilno načrtovanje gibanja z otrokoma. Od takrat, ko ji je uspelo sestaviti program telovadbe, je videti bolje kot v najstniških letih, njeno sporočilo drugim ženskam pa je jasno: ni izgovora!

 

Preden je postala mama, je Belinda veliko kolesarila in celo tekmovala v gorskem kolesarjenju. Vse to pa se je spremenilo, ko je zanosila. Po porodu se je počutila, kot da je izgubila vso kondicijo, zaradi otrok pa ni mogla več toliko časa posvetiti športu, kot bi si želela. Tako se je spomnila sistema treninga, ki ji omogoča, da ima telo, o katerem je vedno sanjala, a še vedno čas preživlja z otrokoma. Telovadi namreč skupaj z njima. Zjutraj dela kardio vaje, zvečer pa v fitnes centru dela z utežmi.

»Začela sem se spraševati, kaj lahko naredim kot mama, in po veliko raziskovanja odkrila, da veliko kardio vadbe pri ženskah nima velikega učinka. Namesto tega sem se odločila za lahek kardio trening v kombinaciji z vajami z utežmi, ki ciljajo na določen del telesa. Vse to seveda v kombinaciji z uravnoteženo prehrano,« pravi Belinda in razkrije, da je ugotovila, da morajo ženske kardio vaje izvajati zjutraj in ne zvečer, da bi te imele maksimalen učinek na kurjenje maščobe in utrjevanje mišic. »Nikoli prej nisem imela takšnega telesa, pa imam skoraj 40 let. Rada bi pomagala vsem ženskam, da se v svoji koži dobro počutijo ne glede na obliko telesa in strukturo.«

Danes ji na Instagramu sledi že več kot 30 tisoč ljudi, njena baza oboževalcev pa je večja iz dneva v dan. Njena otroka, stara 6 in 10 let, trenirata z njo vsako jutro ob pol šestih, ko delajo kardio vadbe. Največkrat kolesarijo ali se ukvarjajo s športom, v katerem lahko vsi uživajo. Tako je Belindi uspelo združiti obe strasti – materinstvo in šport, od tega pa nima koristi le ona, ampak tudi njena otroka. Kar zadeva prehrano, se je odpovedala mlečnim izdelkom, saj je spoznala, da ji ne odgovarjajo. »Čez dan pojem šest manjših obrokov, tako kot moja otroka.« Izločili so tudi sladkor in rdeče meso, zaradi česar pravi, da je postala vitkejša, srečnejša, zmanjšalo se je tudi število gubic.

 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395