Pocenitev zdravih živil
Strokovnjaki Oxfordske univerze svetujejo, da bi na področju Škotske, Walesa in Severne Irske uvedli davek na mastno in močno osoljeno hrano, obenem pa bi poskrbeli za nižje cene zdravih izdelkov, kot sta sadje in zelenjava. Pri fundaciji za zdravje so potrdili, da je na omenjenih področjih zaradi slabših prehranjevalnih navad več ljudi, ki imajo težave s srcem ali so zboleli za rakom. Prav tako so prepričani, da bi Velika Britanija z enotnim prehranjevalnim režimom, ki bi vključeval nižje cene zdravih živil, ohranila kar 30 tisoč življenj na leto.
Manj sadja, več soli
Raziskave so pokazale, da Škotska kupi za 12 odstotkov, Severna Irska pa kar za 20 odstotkov manj sadja in zelenjave kot angleško prebivalstvo. Veliko nižja je tudi poraba soli. Prehrambeni strokovnjaki so zato prepričani, da bi davek na hitro prehrano bistveno pripomogel k boljšemu zdravstvenemu stanju prebivalstva, za to rešitev pa so se zaenkrat odločili zgolj na Danskem.
KOMENTARJI (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV