Zadovoljna.si
Beckham je po objavi pesmi prosil za lastnoročno prepisano kopijo, Carol Ann Duffy pa je v zameno zahtevala par njegovih nogometnih čevljev.

Novice

David Beckham obljubil nogometne čevlje

STA
04. 10. 2011 12.00
0

Škotska pesnica Carol Ann Duffy po poročanju britanskega BBC čaka, da nogometaš David Beckham izpolni obljubo. Duffyjeva je namreč Beckhamu poslala svojo pesem z naslovom Ahil, navdahnjeno z nogometaševo poškodbo Ahilove tetive, zaradi katere je izpustil lansko svetovno nogometno prvenstvo, Beckham pa je obljubil, da ji bo poslal nogometne čevlje.

Beckham je po objavi pesmi prosil za lastnoročno prepisano kopijo, Carol Ann Duffy pa je v zameno zahtevala par njegovih nogometnih čevljev.
Beckham je po objavi pesmi prosil za lastnoročno prepisano kopijo, Carol Ann Duffy pa je v zameno zahtevala par njegovih nogometnih čevljev.FOTO: X17ONLINE.COM

V pesmi Duffyjeva omenja Ahila, pomembnega bojevnika v trojanski vojni, z aluzijami na spopade na nogometnih zelenicah in Beckhama samega, ki si je marca lani pred prihajajočim svetovnim prvenstvom strgal Ahilovo tetivo. "V njegovi poškodbi sem prepoznala poteze grškega mita," je za BBC povedala Duffyjeva. Kot je še dejala, jo je Beckham po objavi pesmi prosil za lastnoročno prepisano kopijo, sama pa je v zameno zahtevala par njegovih nogometnih čevljev. Vendar je Beckham pozabil na svojo obljubo: "On ima mojo pesem, jaz pa še vedno nimam njegovih nogometnih čevljev!"

Od leta 2007 so izbrane pesmi Duffyjeve dostopne tudi v slovenščini – v zbirki z naslovom Grejem njene bisere.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493