Zadovoljna.si
zadovoljna meseca decembra je Marisa Višnić - 68

Novice

Naslovnico bo krasila Marisa Višnić

M.K.
02. 12. 2013 08.22
2

Okrašena središča mest, praznične izložbe in nakupovalna mrzlica – vse to nakazuje, da počasi, a vztrajno korakamo proti koncu leta 2013. December je zagotovo najbolj zabaven, prazničen ter svetleč mesec v letu in vzdušju primerno bo okrašena tudi naša naslovnica. Za to bo med drugim poskrbela zadovoljna meseca decembra: ta naziv je pripadel simpatični študentki iz Maribora Marisi Višnić.

Marisi je prava oblačila za praznično naslovnico pomagala izbrati stilistka iz Emporiuma, gospa Marta Požun.
Marisi je prava oblačila za praznično naslovnico pomagala izbrati stilistka iz Emporiuma, gospa Marta Požun.FOTO: Damjan Žibert
Marisa Višnić je zgovorna in aktivna študentka medijskih komunikacij, ki, v kolikor ji to čas dopušča, prijatelje preko Facebooka redno obvešča o svojem udejstvovanju. »Sem kot nekakšen medij – to, kar študiram, sem tudi v resničnem svetu,« pravi simpatična Štajerka, ki je dejavna na številnih področjih. Z vizualno podobo obvešča o svojih trenutnih modnih trendih, skozi besede v člankih in objavah sodeluje kot novopečena novinarka na radiu MARŠ, poleg tega pomaga domače in tuje študente obveščati o možnostih izmenjav preko društva ESN ('Erazmus Students Network'), domače mesto Maribor pa pomaga oživljati preko podjetja 'Živa dvorišča'. Kot tutorka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru skrbi za informiranost ter pomoč novopečenim študentom. Prepričana je, da je informiranje prevzelo vlogo nasvetov in je vesela, da lahko kot študentka medijskih komunikacij vidno pripomore k temu. »Kot poet in umetnica ustvarjam zaradi vseh miselnih vzorcev, ki jih stkem čez dan. Risanje me ohranja primarno in otroško,« je prepričana Marisa.

Zadovoljna meseca decebra je Marisa Višnić.
Zadovoljna meseca decebra je Marisa Višnić. FOTO: Damjan Žibert
Nikoli si ni mislila, da bo postala manekenka

Simpatična študentka pravi, da prijatelje spoznava v svoji bodoči poklicni sferi ter skozi hobije in zabavo. Obožuje kvaliteten humor ter iskrive in radovedne ljudi. Priznava, da je imela kot najstnica precej izstopajoč okus, ki se je izražal tako skozi modo, na katero je prisegala, kot tudi skozi umetniško izražanje, ki ji je bilo že takrat precej blizu. Kljub temu pa nikoli ni zares pomislila, da bi bila lahko primerna kandidatka za manekenski svet. »V družini je že to, da sem umetnica, dvignilo dovolj prahu,« se v smehu spominja simpatična Štajerka, »zato sem odločno izbrala izobraževanje.« Ker je navdušena nad fotografiranjem, je pogosto šla lovit svet skozi objektiv in se po naključju kar naenkrat namesto za, znašla pred njim. Ker so bili fotografi in kritiki z njenim delom modela zadovoljni, se je odločila preizkusiti se tudi v teh vodah. »Kot model sem prišla v stik s številnimi ljudmi modnega sveta. Spoznavala sem njihovo delo in si tako pridobivala znanje. Nato sem sama poiskala kontakte in stvari so se poklopile, prišlo je do sodelovanj. Profil na Facebooku je postajal vse bolj raznolik in modno obarvan, kar je najverjetneje očaralo tudi organizatorko in poznavalko lepotnih tekmovanj Jelko Šajn. No, in tako se je rodilo sodelovanje z agencijo Queen, kjer sem se preizkusila še v vlogi tekmovalke na lepotnih tekmovanjih,« se svojih začetkov v vlogi manekenke spominja Marisa.

Za postavo se lahko zahvali dobrim genom

Zadovoljna meseca decembra je vesela vsega novega znanja, ki ji ga nudi modni svet. Priznava, da vzornice v pravem pomenu besede nima in se s tem ne obremenjuje, saj je prepričana, da so nam vsem lahko vzor ljudje, ki to, kar počnejo, delajo s strastjo. Seveda je vesela vsakega modnega podviga, ki mu sme prisostvovati in poudarja, da je njeno življenje ravno zato polno presenečenj ter izzivov. Marisa pravi, da sama sebe ne vidi kot strastne nakupovalke, čeprav je res, da se težko upre raznim pokrivalom in letos še posebej modnima usnju ter čipkam. “Vedno sem bila in ostajam velika ljubiteljica ostrih, drznih linij in čistih, močnih barv,« priznava zgovorna Štajerka, ki brezhibno postavo vzdržuje predvsem s trezno glavo in se s kilogrami ne obremenjuje tako, kot bi si morda kdo mislil. »Prehranjujem se 'zdravo', pogosto tudi popolnoma 'študentsko', za postavo pa so delno zaslužni geni, veliko pa prispeva tudi hiter tempo življenja, ki mi pomaga ohranjati postavo ter zdravega duha.«

Za svečano pričesko in trendovski decembrski 'make-up' zadovoljne meseca decembra je poskrbela frizerska mojstrica in profesionalna vizažistka Helena Murn iz Hair Spa.
Za svečano pričesko in trendovski decembrski 'make-up' zadovoljne meseca decembra je poskrbela frizerska mojstrica in profesionalna vizažistka Helena Murn iz Hair Spa.FOTO: Damjan Žibert

V prihodnost stopa korak za korakom

Marisa Višnić pravi, da v prihodnost stopa korak za korakom. Seveda si kot vsak študent želi, da bi lahko poslovno pot nadaljevala na področju, za katerega se izobražuje in se na tak način popolnoma osamosvojila. »A pot nas pogosto ne pelje samo naravnost, česar se zavedam. Pomembno se mi zdi, da tudi ovinkom in rahlim obvozom dam priložnost. Rada imam namreč izzive in kameleonske preobrazbe,« nam v smehu pove simpatična Štajerka, ki verjame, da prihodnost stoji na temeljih, ki si jih sami postavimo in na katerih moramo graditi s pomočjo izkušenj ter priložnosti, ki nam jih ponudi življenje. »Z nasmehom in voljo se bom upirala oviram, v nasprotnem primeru pa bom iz njih potegnila najboljše,« zaključi zadovoljna meseca decembra.

Za sodelovanje se zahvaljujemo Agenciji Queen, d. o. o., ki skrbi za projekta Miss Slovenije in Miss Earth Slovenije.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493