Zadovoljna.si
Projekt je namenjen dijakom, ki dosegajo slabše rezultate.

Novice

Dijaki ameriške šole plačani za prihod v šolo

STA
16. 02. 2012 11.08
0

Dijaki srednje šole v mestu Cincinnati v ameriški zvezni državi Ohio bodo plačani za svojo navzočnost v razredu. Za to, da bo v šolo prihajal vsak dan, da bo točen in da ne bo motil pouka, bo vsak učenec v starosti 14 let na teden prejel deset dolarjev, tisti v starosti 16 let pa 25 dolarjev.

Projekt je namenjen dijakom, ki dosegajo slabše rezultate.
Projekt je namenjen dijakom, ki dosegajo slabše rezultate.FOTO:

Nov projekt, za katerega so zbrali 40.000 dolarjev zasebnih sredstev, so začeli, da bi pomagali dijakom, ki dosegajo slabše rezultate in imajo le malo možnosti, da uspešno končajo šolanje, je povedal Ken Furrier, ki je na čelu srednje šole Dohn Community. "Ponovno jih hočemo spraviti na pravo pot, da bodo lahko zaključili šolanje," je dejal Furrier in pojasnil, da se devet od desetih dijakov sooča s finančnimi težavami, samo eden od petih živi s starši, številni delajo, več deklet pa ima že otroke.

"Za mlade z delavskih območij šola ni prioriteta," je povedal Furrier in dodal, da učenci, ki pridejo k pouku le občasno, ne morejo slediti in razumeti snovi, to pa jim vzame še preostali pogum. V srednjo šolo Dohn Community je vpisanih 170 dijakov. Njihovo navzočnost pri pouku želijo s 77 odstotkov zvišati na 94 odstotkov. Lani je šolanje uspešno končalo le okoli 14 odstotkov dijakov zadnjega letnika.

Zaradi uvedbe novega ukrepa je ta ponedeljek v šolo že prišlo pet odstotkov več učencev od povprečja. "Če se bo odstotek naslednji teden povečal na osem, potem pa na deset, pomeni, da smo na pravi poti," je dejal Furrier.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493