Zadovoljna.si
Preživeli se spominjajo, da je orkester med potapljanjem ladje nadaljeval z igranjem.

Novice

Dražba predmetov s Titanica

STA
26. 03. 2012 11.07
0

Ameriška avkcijska hiša PRAuction bo v počastitev 100. obletnice nesreče ladje Titanic na dražbo postavila več kot 180 spominskih predmetov z nesrečne ladje, vključno s pismom enega od glasbenikov, ki se je odločil, da bo nadaljeval z igranjem, medtem ko se je ladja potapljala.

Preživeli se spominjajo, da je orkester med potapljanjem ladje nadaljeval z igranjem.
Preživeli se spominjajo, da je orkester med potapljanjem ladje nadaljeval z igranjem.FOTO: Reuters

Glasbenik Wallace Hartley je pismo poslal svojim staršem v Angliji. Zapisal je, da je Titanic sijajna ladja, da so njegovi soigralci prijazni ter da naj bi se kmalu vrnil domov. Pismo je bilo odposlano med enim od dveh postankov, preden je Titanic 15. aprila 1912 565 kilometrov južno od Nove Fundlandije zadel ob ledeno goro in potonil. V ladijski nesreči je umrlo 1517 ljudi.

Preživeli se spominjajo, da je orkester med potapljanjem ladje nadaljeval z igranjem, najprej v salonu prvega razreda, kasneje pa so se preselili na palubo, medtem ko so se potniki vkrcavali na rešilne čolne.

Podpredsednik avkcijske hiše Bobby Livingston je prepričan, da bo Hartleyjevo pismo glavna atrakcija dražbe, ki se bo začela 19. aprila, zaključila pa 26. aprila. Pričakujejo, da bo pismo doseglo ceno med 100.000 in 200.000 dolarjev.

Livingston je še povedal, da so se na 100. obletnico potopitve Titanica pripravljali kar devet mesecev. "Uspelo nam je zbrati neverjetno zbirko predmetov 30 različnih zbirateljev z vsega sveta. Predmeti s Titanica so zelo redki, njegova tragedija pa še vedno odmeva, zato je za dražbo veliko zanimanja," je dejal.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375