Zadovoljna.si
Vaščani so prepričani, da jih ustrahuje drekavac.

Novice

Policija išče pošast, ki že tedne ustrahuje vso vas

Z.K.
23. 09. 2011 18.20
6

Prebivalci bosanskega Drvar Sela že več tednov živijo v strahu. Ponoči po vasi straši, neznano bitje pobija njihove pse in mnogi so prepričani, da gre za zver iz mitologije, imenovano drekavac oziroma drekalo. Situacija je zelo resna, poročajo tamkajšnji mediji, vaščani pa se zelo bojijo, da bodo tarča pošasti kmalu njihovi otroci. S primerom se ukvarja tudi tamkajšnja policija.

Vaščani so prepričani, da jih ustrahuje drekavac.
Vaščani so prepričani, da jih ustrahuje drekavac.FOTO:

Grozljivi kriki, podobni mešanici otroškega joka in zavijanju volkov, strašijo krajane Drvar Sela, vasi, ki leži na območju istoimenske občine v BiH. Prepričani so, da je vas napadla mitološka zver, imenovana drekavac ali drekalo. Zgodbo so potrdili že številni Drvarčani in priznali, da so močno zaskrbljeni za svoje otroke, ki zaradi strahu tudi v šolo ne hodijo več. Jovan Trninić je za Nezavisne novine povedal, da so nekateri krajani videli senco neobičajnega bitja, vendar niso mogli ugotoviti, za kaj gre. "Kriki, ki jih spušča, so grozljivi. Za katero bitje gre, pa nihče ne more ugotoviti," je povedal Trninić. Drugi krajan je povedal, da je nekdo v zadnjih dneh pobil 20 lovskih psov, vse so našli razmesarjene. "Mislim, da so pse ubili volkovi, ki pa jih pri nas ni prav veliko." Medtem so se v vas, kjer straši, odpravili tudi lovci, vendar so na poti ugotovili, da se njihovi psi nekam čudno vedejo. Nikakor niso želeli na to območje, upirali so se in želeli nazaj. V lovski družini pravijo, da gre po opisu nenavadnih zvokov, ki jih spušča bitje, najverjetneje za šakala, a dvom še vedno ostaja.
 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493