Zadovoljna.si
Na Dunaju se bo nocoj zgodil že 56. dunajski operni ples.

Novice

Dunajski operni ples s filmskimi zvezdniki

STA
16. 02. 2012 14.36
0

Na Dunaju bodo drevi žarometi usmerjeni v operni ples, ki ga bosta odprla francoski dirigent Georges Pretre in romunska sopranistka Angela Gheorghiu. Plesa se bodo med drugim udeležili generalni sekretar ZN Ban Ki Moon, nekdanji James Bond Roger Moore in avstrijski politični vrh. Med gosti bo tudi predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

Na Dunaju se bo nocoj zgodil že 56. dunajski operni ples.
Na Dunaju se bo nocoj zgodil že 56. dunajski operni ples.FOTO: Reuters

Operni ples, ki predstavlja vrhunec dunajske plesne sezone, bo tokrat že 56. priložnost za glasbo, ples, predvsem pa druženje in nastavljanje fotografskim objektivom. Za glasbeni del bo v poslopju dunajske opere letos poskrbel 87-letni Pretre, ki je dirigentsko paličico med drugim leta 2008 in 2010 že vrtel na znamenitem novoletnem koncertu dunajskih filharmonikov. Občinstvu bo Pretre ponudil uverturo iz Rossinijevega Seviljskega brivca, arijo Habanera iz Bizetove Carmen in skladbo "I Could Have Danced All Night" iz Loewejeve My Fair Lady – slednji dve bo odpela Gheorghiujeva. Poleg tega bodo med drugim plesalci dunajskega baleta na glasbo Johanna Straussa odplesali koreografijo Francoza Pierra Lacottea, napoveduje francoska tiskovna agencija AFP.

Brigitte Nielsen bo letos zagotovo pritegnila največ pozornosti.
Brigitte Nielsen bo letos zagotovo pritegnila največ pozornosti.FOTO:
Janković bo plesal dunajski valček z visoko evropsko družbo.
Janković bo plesal dunajski valček z visoko evropsko družbo. FOTO: Aljoša Kravanja

Lugnerju se bo pridružila Brigitte Nielsen

Pri dunajskem opernem plesu gre predvsem za družabni dogodek politične in zvezdniške smetane. Največ pozornosti vsako leto pritegne avstrijski poslovnež Richard Lugner, ki bo letos gostil nekdanjo filmsko zvezdnico Brigitte Nielsen in nekdanjega filmskega Jamesa Bonda Rogerja Moora.
Ostali gostje bodo za fotografske objektive morda kanček manj zanimivi, a ne gre spregledati, da se bo plesa udeležila tako rekoč polovica avstrijske vlade skupaj in tudi predsednik Heinz Fischer. Med drugim pa pričakujejo tudi prvega moža ZN Ban Ki Moona in švedskega zunanjega ministra Carla Bildta.

Janković s soprogo na Dunaj

Avstrijski kancler Werner Faymann bo po napovedih avstrijske tiskovne agencije APA predvidoma gostil hrvaškega premierja Zorana Milanovića s soprogo. Dunajski župan Michael Häupl pa bo gostil nekdanjega ljubljanskega kolega, predsednika Pozitivne Slovenija Zorana Jankovića, prav tako s soprogo.
Dogodek bo v živo predvajala avstrijska televizija, na samem prizorišču pa naj bi ga spremljalo kakih 6000 ljudi. Udeležba na znamenitem plesu pa ni poceni – cena vstopnic se začenja pri 250 evrih, za ložo pa je treba odšteti tudi 18.500 evrov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375