Zadovoljna.si
Manekenka v kopalkah - 1

Novice

Le zakaj je tega treba ...

Z.N.
05. 07. 2012 12.00
3

V želji po tem, da bi bile fotografije manekenk čim bolj popolne, dekleta na njih pa brez kakršne koli gubice ali pikice celulita, gredo oglaševalci včasih res predaleč. Modna hiša Victoria's Secret je na svojem Facebooku objavila fotografijo manekenke v črnem spodnjem delu kopalk, nato pa zaradi pretirane obdelave fotografije doživela hladen tuš. Poglejte, kaj so naredili ...

Pretiravali so z obdelavo fotografije ...
Pretiravali so z obdelavo fotografije ...FOTO: Facebook

Čeprav so računalniški programi za obdelavo fotografij 'rešili' že marsikatero zvezdnico, ki je bila nato zaradi 'popolnosti' na fotografiji deležna občudovanja, je lahko rezultat tovrstnega početja včasih ravno nasproten želenemu. Modna hiša Victoria's Secret je za promocijo različnih modelov spodnjega dela kopalk objavila fotografijo manekenke v različnih hlačkah, pri tem pa napravila veliko napako, saj je fotografijo preveč računalniško obdelana. Pod fotografijo, ki so jo objavili na svojem Facebooku, se je vsul plaz komentarjev, več kot 2.200, med katerimi so večinoma vsi negativni. 'Grozljivo! Kot bi fotografirali nezemljanko,' To je obupno, uporabljate že tako presuhe modele, nato pa fotografije še obdelate!' in 'Na jok mi gre, to je … ogabno!' so le nekateri izmed njih.

Pod fotografijo so predstavniki modne hiše zapisali: "Klic vsem navdušencem nad plažo! Poiščite popolne zase!". A dekle na fotografiji je daleč od ženske, s katero bi se lahko množica poistovetila. Model ima skrivljene noge, zadnjice skorajda nima, pas pa je tako obdelan, da ni videti niti ene same gubice. Številni so ogorčeni in pravijo, da se jim zdi sramotno, da tako znane blagovne znamke objavljajo tako zelo obdelane fotografije. "Gre za promoviranje anoreksije! Kakšen signal s takimi fotografijami pošiljajo mladim dekletom?" pišejo. Do objavljene fotografije so strogi tudi mediji, ki dodajajo: "Očitno še najbolj postavne manekenke ne dosegajo standardov Victoria's Secret, kar je sramotno!".

Dejstvo je, da je fotografija močno razburila javnost. Kaj pa na objavo tako zelo obdelanih fotografij pravite vi? Svoje mnenje nam lahko zaupate v obliki komentarja pod člankom ali pa ga z nami delite na našem Facebook profilu.

Ste se nam že pridružili na Facebooku? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493