Zadovoljna.si
Pametna očala

Novice

Google želi ustvariti 'pametna' očala

STA
06. 04. 2012 09.01
0

Že istočasna hoja in pisanje sporočil na mobitelu je lahko včasih nevarno. Kaj se bo šele zgodilo, ko bodo vsi začeli nositi futuristična, z internetom povezana očala, ki jih želi oblikovati ameriško spletno podjetje Google. Z visokotehnološkimi očali bi lahko potrošniki opravljali ista opravila kot s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki.

Pametna očala
Pametna očalaFOTO:

Med nošenjem očal na poti naj bi se potrošnikom na lečah pred očmi tudi prikazal zemljevid z navodili za pot. Z očali bi se lahko uporabniki preko videoklica pogovarjali s svojimi prijatelji in med hojo celo kupovali stvari prek spleta. Internetno podjetje Google je v novem videoposnetku in na spletnem blogu predstavilo, kaj bi ljudem v prihodnosti omogočal projekt Glass. Takšna tehnologija trenutno še ne obstaja, vendar želi Google začeti razpravo o projektu ter zbirati inovativne ideje za novo tehnologijo. Takšna očala odpirajo nešteto možnosti, vendar se istočasno pojavljajo vprašanja glede njihove praktičnosti, varovanja zasebnosti in celo o njihovi modnosti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368