Zadnje čase so med Parižani in obiskovalci Pariza zelo priljubljeni prvovrstni hamburgerji, ki jih prodajajo v omenjenih kombijih, kjer običajno nastanejo dolge vrste predvsem mladih, ki čakajo tudi do uro in pol na svoj hamburger. Zaloge največkrat predčasno poidejo.
Preseneča dejstvo, da je ravno v državi, ki po svetu slovi po svoji prefinjeni kuhinji, opaziti tolikšno zanimanje za običajen hamburger. A poleg verig restavracij s hitro hrano se je že začel uveljavljati nov trend – stranke si želijo hamburgerja s svežimi in zdravimi sestavinami.
Kuharji v kombijih s prehrano se vsak teden ustavijo na številnih trgih francoske prestolnice. Njihove tipične stranke so stare med 20 in 30 let, običajno pa gre za ameriške priseljence. Za hamburger so pripravljeni odšteti tudi do trikrat več, kot bi jih sicer stal hamburger v restavraciji s hitro hrano.
Kuharji sicer le s težavo sledijo povpraševanju. Nedavno je tako na enem izmed pariških trgov kar sto ljudi čakalo na domač hamburger Kristin Frederick, ustanoviteljice gostinske družbe Le Camion, Qui Fume (Tovornjak, ki kadi).
Frederickova pravi, da je nemogoče pripraviti več kot 200 hamburgerjev na dan, in dodaja, da se še ni zgodilo, da bi jim ob koncu dneva ostali hamburgerji.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV