Zadovoljna.si
Helena bo prejela priznanje iz rok angleške kraljice.

Novice

Prejela bo britansko kraljevo odlikovanje

STA
03. 01. 2012 12.00
0

Na spisku oseb, ki bodo v letošnjem letu prejele britanska kraljeva odlikovanja, je tudi igralka Helena Bonham Carter, ki je v s štirimi oskarji nagrajenem filmu Kraljev govor upodobila kraljico Elizabeto. Odlikovanje ji bo na svečanosti izročila kraljica Elizabeta II., hči kraljice Elizabete in "jecljavega" kralja Jurija VI.

Helena bo prejela priznanje iz rok angleške kraljice.
Helena bo prejela priznanje iz rok angleške kraljice.FOTO: Reuters

Helena Bonham Carter je bila lani za vlogo v filmu Kraljev govor nominirana za dva oskarja, a je ostala brez nagrade. Življenjska spremljevalka Tima Burtona je znana tudi po vlogah v njegovih filmih, med katerimi sta Alica v čudežni deželi ter Čarli in tovarna čokolade. Britanska igralka je dejala, da kraljevo odlikovanje poklanja svojemu pokojnemu očetu. Na seznamu prejemnikov britanskih kraljevih odlikovanj so še nekdanji zapornik Gerald Ronson, guru resničnostnih televizijskih šovov Peter Bazalgette in nekateri od organizatorjev bližnjih olimpijskih iger v Londonu. Odlikovanja kraljica Elizabeta II. podeli dvakrat letno. Okoli novega leta in junija na svoj rojstni dan.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368