Zadovoljna.si
"Nekaj smo ga že pojedli, nekaj pa tudi razdelili," je povedal ribič.

Novice

Hrvaški ribič pri Kornatu ujel morskega psa

STA
30. 03. 2012 12.10
0

Hrvaški ribič Miljenko Špralja je bil nemalo presenečen, ko se je v njegove mreže pri otoku Kornat ujel 3,6 metra dolg in več kot 150 kilogramov težak morski pes. Sprva je mislil, da gre za delfina, nato pa je ugotovil, da gre za nevarnejši ulov, je na svoji spletni strani poročal hrvaški dnevnik Jutarnji list.

"Nekaj smo ga že pojedli, nekaj pa tudi razdelili," je povedal ribič.
"Nekaj smo ga že pojedli, nekaj pa tudi razdelili," je povedal ribič.FOTO: Miljenko Špralja/Dnevnik.hr

Miljenko Špralja se je po svoje mreže odpravil s soprogo, s katero sta morskega psa privezala za ladjo in ga povlekla do obale. "Moram priznati, da mi ni bilo vseeno. Čeprav je bil morski pes v mreži in omamljen, me je bilo strah, da me ne bi ugriznil," je za zagrebški časnik izjavil Špralja. Zakoncema so na pomoč priskočili tudi prijatelji. Skupaj so spravili morskega psa na obalo in jima nato tudi pomagali pri pripravi mesa za zamrzovalnik. "Nekaj smo ga že pojedli, nekaj pa tudi razdelili," je še povedal Špralja, ki se je pohvalil, da je pred nekaj leti ujel tudi manto, ki velja za redko in eno izmed največjih rib v Jadranu.

Najbolj nevarne vrste morskih psov ne pridejo pogosto v Jadransko morje. O zadnjem napadu morskega psa so poročali leta 2008 pri Visu, kjer je veliki beli morski pes slovenskega potapljača ugriznil za nogo. Lani pa so v hrvaškem delu Jadrana ribiči ulovili deset metrov dolgega in nekaj ton težkega morskega psa.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375