Zadovoljna.si
Paride Di Stefano

Novice

'Hyper(i)real' v galeriji Insula v Izoli

Ni.J.
16. 12. 2011 14.10
0

Razstava z naslovom 'Hyper(i)real' ponuja na ogled idealno narativno-simbolična dela petih avtorjev. Hkrati gre za provokativni povod za razmislek o vlogi podob v realnem, o objektivnosti podobe ter njeni resnici ali resničnosti glede na njeno realističnost.

Paride Di Stefano
Paride Di Stefano FOTO: Paride Di Stefano
V povsem svojstven svet realističnega vas bodo na razstavi s svojimi deli popeljali slikarji Koprčan Alojz Jurca, Novogoričan Aleksander Peca, Ljubljančana Andrej Pavlič in Barbara Jurkovšek ter italijanski umetnik Paride Di Stefano

Pred nami je slikarstvo, ki mu pravimo hiper-, super- ali fotorealizem. Gledalec je v pogledu nekako ujet v umetnikov koncept, a se hkrati lahko počuti svobodnega. Pet umetnikov, ki tokrat prvič razstavljajo skupaj, med drugim združuje način izražanja. Vseh pet avtorjev se namreč izraža v načinu slikarstva, ki je zelo realističen, njihov namen pa ni biti realističen, temveč da ne bi bili realni, resnični ali objektivni. Realizem je torej le sredstvo, osnovni proces razuma, ki deluje pri pretvarjanju čutnega v mentalno.

Odprtje razstave z naslovom 'Hyper(i)real' bo danes, 16. decembra 2011 ob 19. uri v Galeriji Insula v Izoli. Ob otvoritvi bo navzoče nagovoril in likovna dela strokovno predstavil likovni kritik Dejan Mehmedović, razstava pa bo na ogled do 15. januarja 2012.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375