Zadovoljna.si
Indijsko dekle

Novice

Indijska dekleta z množično poroko rešili pred prostitucijo

STA
12. 03. 2012 12.00
0

V vasi Vadia v indijski zvezni državi Gudžarat, znani kot "vas prostitutk", so priredili množično poroko osmih deklet, katerih matere so prostitutke. Na ta način so presekali krog spolnega izkoriščanja in dekleta rešili pred prostitucijo, ki se v vasi vleče iz roda v rod.

Indijsko dekle
Indijsko dekle FOTO: Reuters

Neveste, ki so že dopolnile 18 let, so bile v skladu s tradicijo oblečene v pisane sarije, ženini pa so nosili turbane. Poleg tega se je na današnji slovesnosti zaročilo 13 parov, ki se bodo poročili, ko bodo dopolnili 18 let. Porok se je udeležilo okoli 3000 svatov.

Poroke je organizirala neprofitna organizacija, ki se ukvarja z nomadskimi skupnostmi. Kot je povedala predstavnica organizacije Mittal Patel, želijo s porokami prekiniti krog spolnega izkoriščanja žensk v vasi. Ko je dekle zaročeno ali poročeno, je ni več moč prisiliti v prostitucijo, je pojasnila.

Organizacija se je s projektom množičnih porok v vasi Vadia ukvarjala pet let in je poiskala moške, ki so se bili pripravljeni poročiti z dekleti iz kraja, ki se ga drži zelo slab sloves. Kasneje je organizacija poskrbela, da se je med bodočima mladoporočencema stkalo zaupanje.

Dekleta iz Vadie prej niso mogla najti moških, ki bi se želeli poročiti z njimi, moški pa so se večinoma ukvarjali z zvodništvom. Tako je z leti nastal začaran krog, ki ga je težko presekati.

V Indiji so dogovorjene poroke običajna praksa, v revnih skupnostih pa so pogoste tudi množične poroke, ki omogočajo delitev stroškov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493