Zadovoljna.si
Dekličin oče se je odločil za nenavadno kazen.

Novice

Indijska deklica morala beračiti zaradi slabih ocen

STA
28. 03. 2012 10.20
1

Indijsko deklico iz mesta Mysore na jugu države je oče zaradi slabih ocen v šoli kaznoval tako, da jo je poslal beračit pred tamkajšnje svetišče, so danes poročali indijski mediji. Oče je zaradi jeze in negodovanja mimoidočih, ki so deklico rešili mučne naloge, končal na policijski postaji.

Dekličin oče se je odločil za nenavadno kazen.
Dekličin oče se je odločil za nenavadno kazen.FOTO:

Zaradi slabih ocen v šoli si je oče 12-letne deklice, sicer bogat lastnik plantaž kave, izmislil še posebej ponižujočo kazen. Deklica je morala v šolski uniformi prosjačiti pred tamkajšnjim svetiščem, dokler je niso začeli mimoidoči spraševati, zakaj berači. Potem ko je deklica pojasnila in pokazala na očeta, ki je sedel v bližnjem avtomobilu, se je okoli očeta zbrala jezna množica in ga odvedla na policijsko postajo, deklico pa so odpeljali v center za pomoč otrokom. Oče, ki so ga proti plačilu varščine že izpustili iz zapora, je v svoj bran povedal, da hčerke ni fizično kaznoval, hotel pa je, "da sprevidi, kako težko je življenje brez prave izobrazbe", so poročale lokalne televizijske postaje.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493