Zadovoljna.si
Hujšanje - 2

Novice

Izum, ki bo ženskam spremenil življenje!

J.V.
19. 06. 2015 08.49
13

Kako neprijetni so lahko 'tisti' dnevi v mesecu je okusila že vsaka pripadnica ženskega spola in vsako odkritje, ki bi nam jih lahko olajšalo in izboljšalo naše počutje, je več kot dobrodošlo.

Hujšanje - 2
Hujšanje - 2FOTO: Profimedia

Vsak dan naj bi imelo okoli 800 milijonov žensk po celem svetu menstruacijo in nekatere med njimi si ne morejo privoščiti primerne zaščite. Dejstvo je, da za tampone in higienske vložke vsako leto zapravimo pravo malo bogastvo, spodnjice, ki so jih izumile tri ženske, pa bi lahko to spremenile.

Ali so tamponi preteklost?
Ali so tamponi preteklost? FOTO: Thinkstock

Gre za spodnje perilo, ki so ga oblikovale tri ženske iz New Yorka in na prvi pogled izgleda kot popolnoma običajne spodnjice. Na voljo so kot klasične spodnjice, priljubljene tangice ali bokserice, ki so namenje prvi dnem menstruacije, ko je ta najmočnejša.

In kje tiči skrivnost? Oblikovalke pojasnjujejo, da so spodnjice narejene iz četrtslojnega blaga, ki vpija in pravijo, da so spodnje hlačke higienske in da jih po uporabi enostavno operete. Boksarice naj bi vpile za dva tampona.

Raziskava je pokazala, da ženska v Veliki Britaniji vsako leto porabi med 125 do 150 kilogramov smeti z vložki in tamponi. Bodo nove spodnjice povzročile revolucijo?
 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399