Zadovoljna.si
V eni od šol, kjer imajo nameščene kamere, King Ecgbert School v Sheffieldu, pojasnjujejo, da so se za to odločili zaradi varnosti najstnikov.

Novice

Kamere na stranišču

STA
12. 09. 2012 15.36
1

V več kot 200 britanskih srednjih šolah imajo v straniščih in garderobah nameščene nadzorne kamere, kaže poročilo, ki ga je danes v Londonu objavila skupina Big Brother Watch. Skupina je v raziskavo zajela prek 4000 šol, v 207 pa so priznali, da imajo v toaletnih prostorih in garderobah kamere. Ocenjujejo, da je takih šol verjetno še več, saj jih je na vprašanja v roku odgovorila samo polovica.

V eni od šol, kjer imajo nameščene kamere, King Ecgbert School v Sheffieldu, pojasnjujejo, da so se za to odločili zaradi varnosti najstnikov.
V eni od šol, kjer imajo nameščene kamere, King Ecgbert School v Sheffieldu, pojasnjujejo, da so se za to odločili zaradi varnosti najstnikov.FOTO:

"Tako varujemo otroke," je dejala ravnateljica King Ecgbert School v Sheffieldu Lesley Bowes. Pojasnila je, da se s kamerami borijo proti nadlegovanju, posnetke pa si ogledajo samo, če obstaja sum neljubega dogodka. Dejala je še, da kamere prikazujejo zgolj vrata stranišč, na posnetkih pa ni mogoče videti otrok med opravljanjem potrebe. Ravnateljica je tudi povedala, da doslej v zvezi s kamerami niso dobili nobenih pritožb otrok ali staršev. Kot je povedal eden od učencev, ki so v omenjeni šoli že zaključili šolanje, so vsi vedeli, da so kamere nameščene. Sam se je, kot je dejal, sprva počutil nekoliko nelagodno, a obenem varno.

V uradu britanskega informacijskega pooblaščenca pa so po poročanju ameriške tiskovne agencije AP dejali, da je snemanje v straniščih ali garderobah sicer zakonito, vendar ga priporočajo le v izjemnih okoliščinah. V Big Brother Watch ocenjujejo, da britanske najstnike nadzoruje kakih 100.000 kamer, pri čemer 90 odstotkov šol pravi, da imajo eno od oblik video nadzora.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493