Zadovoljna.si
Kar četrtina britanskih mladostnic se odloči za splav.

Novice

Kar četrtina Britank splavi pred dvajsetim letom

Z.L.
30. 12. 2011 12.01
0

Iz Velike Britanije znova prihajajo šokantni podatki. Po najnovejših raziskavah je v iztekajočem se letu splavila kar četrtina vseh deklet, starih manj kot 20 let. Odstotek je v Evropi višji zgolj v Belgiji, kar je med Britanci vzbudilo veliko zaskrbljenost. Oblasti so se zato že odločile, da bodo takoj po novem letu izvedle ukrepe, s katerimi bodo številke poskusile vsaj prepoloviti.

Kar četrtina britanskih mladostnic se odloči za splav.
Kar četrtina britanskih mladostnic se odloči za splav.FOTO:
Britanci so se znašli pred kruto resničnostjo. Najnovejša raziskava je pokazala, da se je v letu 2011 za splav odločila kar četrtina vseh deklet, starih pod 20 let. V številkah to pomeni 1,2 milijona splavov pri mladostnicah. To je krepko nad evropskim povprečjem (višji odstotek imajo zgolj v Belgiji), zato so se britanske oblasti že odločile za nekatere ukrepe, ki jih bodo začele izvajati takoj po novem letu. Mladim bodo približali dostop do kontracepcijskih sredstev, v šole bodo kot predmet uvedli spolno vzgojo in jih tudi prek medijev osveščali o varni spolnosti. Predvsem uvedba spolne vzgoje v šole pa je na noge dvignila številne konservativce, ki menijo, da pri petletnih otrocih s tovrstnimi ukrepi ne bodo dosegli želenega učinka in da je pri tej starosti otroke prezgodaj obremenjevati s tako pomembnimi stvarmi. Vzrok za tako stanje vidijo v pomanjkanju neodvisnih ordinacij, v katerih bi svetovali vsem mladim, ki se znajdejo v neprijetnem položaju pred prvim spolnim odnosom in pomagali dekletom, ki (pre)hitro zanosijo .
Številne mladostnice splavijo zaradi depresije in panične reakcije bližnjih.
Številne mladostnice splavijo zaradi depresije in panične reakcije bližnjih.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493