Zadovoljna.si
Akademija vsako leto sprejme le 30 novih članov.

Novice

Kdo izbira dobitnike oskarjev?

STA
20. 02. 2012 15.47
0

Raziskava ameriškega časnika The Los Angeles Times, ki je pod drobnogled vzela Ameriško akademijo filmskih umetnosti in znanosti, kaže, da dobitnike zlatih kipcev izbirajo pretežno starejši belopolti moški. Raziskava je še pokazala, da temnopolti člani in člani španskega rodu predstavljajo le štiri odstotke.

Akademija vsako leto sprejme le 30 novih članov.
Akademija vsako leto sprejme le 30 novih članov.FOTO:

Raziskava časnika The Los Angeles Times, ki je ugotovila identitetno pripadnost približno 5100 od 5765 članov akademije, je pokazala, da je 94 odstotkov članov z glasovalno pravico belopoltih, 77 odstotkov je moškega spola. Povprečna starost članov je 62 let, mlajši od 50 let predstavljajo le 14 odstotkov članstva.

Ugotovitve raziskave se, kot poroča ameriška tiskovna agencija AP, ujemajo s siceršnjo strukturo zaposlenih v ameriški filmski industriji, vendar ne tudi s strukturo filmskih gledalcev v ZDA.

Predsednik akademije Tom Sherak je pojasnil, da si akademija prizadeva vnesti večjo raznolikost med članstvo, vendar lahko od leta 2004 vsako leto sprejme le 30 novih članov.

Za članstvo v akademiji mora kandidat izpolniti vsaj enega od treh pogojev: prejeti nominacijo za oskarja ali priporočilo dveh članov akademije oziroma komisije za posamezne kategorije.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375