Zadovoljna.si
Letalo

Novice

Kopilot zaklenil pilota iz kabine

STA
28. 03. 2012 10.26
0

Letalo ameriške družbe JetBlue na poti iz New Yorka v Las Vegas je v torek zasilno pristalo v teksaškem Amarillu, ker se je pilotu "zmešalo" in ga je kopilot zaklenil iz pilotske kabine ter zaprosil potnike, naj ga obvladajo.

Letalo
LetaloFOTO:

Štirje so to tudi z veseljem storili in se vrgli na kapitana, ki je pred tem lomastil po potniški kabini in glede na izpovedi prič kričal nekaj o Iranu, Iraku, Afganistanu, dušah ter bombi na krovu. Družba JetBlue je bila uvodoma zelo skopa z informacijami o incidentu. Sporočili so le to, da je imel kapital letala "zdravstveno situacijo", zaradi česar je kopilot prevzel oblast in letalo spustil na tla v Teksasu.

Potniki so ameriškim medijem razložili, da je pilot prilomastil iz kabine in se začel dreti. Posadka ga je poskušala pomiriti, vendar se ni dal. Nato se je poskušal vrniti v pilotsko kabino, ki jo je kopilot medtem že zaklenil. Kapitan je potem razbijal po vratih in kričal, nakar je kopilot potnike zaprosil, naj ga vzamejo v roke. Štirje so ga spravili na tla in potem ležali na njem vse do pristanka, ko so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375