Zadovoljna.si
John Lennon

Novice

Kraljica Elizabeta in Yoko Ono skupaj v novem muzeju

Z.L.
06. 12. 2011 16.03
0

V Liverpoolu sta se ob odprtju muzeja, ki v počastitev skupini The Beatles razstavlja njihovo delo in osebne predmete, srečali britanska kraljica Elizabeta II. in vdova pokojnega Johna Lennona Yoko Ono. Slednja je bila nad stilom in izgledom kraljice tako navdušena, da ni skoparila s pohvalami.

John Lennon
John Lennon FOTO:
Ni naključje, da sta se vdova pevca Johna Lennona Yoko Ono in britanska kraljica Elizabeta II. srečali prav v Liverpoolu. Skupaj sta namreč obiskali nov muzej, v katerem so med drugim razstavljeni eksponati, ki prikazujejo rojstvo in življenje ene najbolj priljubljenih britanskih zasedb vseh časov, znamenitih The Beatles. Monarhinja se je za to priložnost oblekla v burgundsko rdeč plašč, ki ga je oblikoval njen krojač Karl Ludwig. Tudi nepogrešljiv klobuček je moral biti seveda v istem odtenku, saj je znano, da je kraljičin stil vedno popoln in ob srečanju je bila nad njim navdušena tudi v črnino odeta Yoko Ono, ki je kraljico večkrat pohvalila. Monarhinja se je v preteklosti že izkazala za veliko ljubiteljico Beatlesov, saj so na dvoru marsikdaj ob kakih slovesnostih odmevali hiti še vedno priljubljene skupine in prav lahko je verjeti, da se bo kaj takega še ponovilo.

Mineva 31 let od smrti Johna Lennona

Yoko Ono je posebej za to priložnost priletela iz New Yorka in bila nad videnim več kot navdušena. Vesela je bila, da so muzej odprli ravno v času, ko mineva 31 let, odkar ji je usoda vzela ljubega moža. Poleg razstavljenih eksponatov jo je fasciniral tudi kraljičin smisel za oblačenje in neverjetna usklajenost vseh kosov garderobe, ki jih je britanska monarhinja imela na sebi. „Da pri teh letih izgleda tako mladostno in elegantno, je pohvalno. Vedno se je lepo srečati z njo,“ je povedala pevka in umetnica azijskega porekla, ki slovi po tem, da je večinoma odeta v črnino. Ob ogledu razstave se je pojavilo vprašanje, ali bi bil pokojni Beatle John Lennon vesel in ponosen na videno. Prav gotovo, saj bi končno lahko videl sadove svojega dela. Vendar pa za razliko od svojih kolegov Georgea Harrisona in Paula McCartneyja ni bil odlikovan za viteza in si tako ni prislužil prestižnega naziva „Sir“ - do danes. Mogoče pa se bo kraljica za to odločila posthumno in s tem počastila spomin na prezgodaj preminulega Lennona.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493