Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Kupil jajca in doživel nenavadno presenečenje

Z.K.
16. 01. 2012 16.22
40

Wang je na tržnici, kjer redno nabavlja hrano, kupil ducat jajc. Ko se je vrnil domov, si je nameraval pripraviti obrok, a ko je želel jajce ubiti in ga speči, je ugotovil, da so kar tri jajca od pravkar kupljenih trda kot kamen. Kljub temu je ugriznil v nenavadno jajce in ugotovil, da je tudi okus nekam čuden, prav nič podoben okusu jajc, poroča shanghaiist.com. Wang je jajca pokazal novinarjem in stekla je akcija. Zgodilo se je na Kitajskem.

Po rižu, ki ga izdelujejo iz krompirja in plastike, ter mesu, ki zasije v temi, so se zdaj pojavila na trgu jajca, ki so trda kot kamen, njihovi rumenjaki pa se od tal odbijajo kot gumijasta žogica. Na srečo takih jajc ne ponujajo v naših trgovinah, temveč je nenavadna izkušnja doletela Wanga iz kitajskega mesta Yantaija. Nič hudega sluteč je nameraval pripraviti pravkar kupljena jajca in presenečen ugotovil, da so trda kot kamen. To pa ni bilo vse. Okus je bil zelo nenavaden in niti najmanj ni spominjal na okus jajc. Obvestil je lokalne novinarje, ki so se odpravili na tržnico, kjer je Wang kupil jajca, in jih tudi sami kupili. Ko so enega skuhali, so ugotovili, da je skuhan rumenjak postal bolj svetle barve, beljak pa je nekoliko porumenel. Jajce je otrdelo, ko pa so rumenjak vrgli na tla, je ta odskočil kot gumijasta žogica. Za pojasnilo so prosili profesorja Quwei Jinga z univerze East China, ki jim je pojasnil, da so za nenavaden pojav na voljo kar tri možnosti. Prva je ta, da se jajce odbija od tal, ker je bilo med transportom predolgo izpostavljeno zelo nizkim temperaturam. Kot drugi možni vzrok je navedel hrano, ki so jo uživale kokoši. Tretja možnost pa je, da jajce sploh ni pravo.
 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493