Zadovoljna.si
Mamice pravijo, da so "ponižane in ogorčene zaradi takšnega ravnanja". (simbolična fotografija)

Novice

Lastnik prepovedal vstop v bar z otroškim vozičkom

STA
04. 10. 2011 12.00
0

Lastnik bara Dem v Karlovcu je prepovedal vstop v svoj lokal otroškim vozičkom, kar je izzvalo številne odzive nezadovoljnih mamic, ki opozarjajo na diskriminacijo, je danes poročal lokalni spletni časnik kaportal.hr. Objavili so tudi fotografijo vhoda v bar, na kateri je videti znak s prepovedjo za otroške vozičke.

Mamice pravijo, da so "ponižane in ogorčene zaradi takšnega ravnanja". (simbolična fotografija)
Mamice pravijo, da so "ponižane in ogorčene zaradi takšnega ravnanja". (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Lastnik lokala Denis Muić trdi, da ne gre za diskriminacijo, temveč skrb za njegove delavce. "Če si že želijo z majhnim otrokom vstopiti v lokal, ne vem, zakaj ne bi vozička pustili pred lokalom. Natakarji so se že večkrat spotaknili ob vozičke in ne bi rad, da bi se kaj zgodilo otrokom," je lastnik pojasnil svojo odločitev. Kot je dodal, ni prepričan, ali je sploh varno, da bi matere prihajale z otroki v bar, v katerem kajenje ni prepovedano. Mamice, ki so se z elektronsko pošto obrnile na kaportal.hr, pravijo, da so "ponižane in ogorčene zaradi takšnega ravnanja". Dodajajo, da je celo "gostom na terasi bara nerodno", ko vidijo, da natakar "preganja otroke ven iz lokala".

"Za povrh vsega so psi dobrodošli. Mnogi se že izogibajo omenjenemu lokalu. Očitno je lastniku vseeno, ali obdrži svoje gostje, ko postanejo matere," je kaportal.hr navedel pisma nezadovoljnih mamic. Muić se ne obremenjuje z odzivi svojih potencialnih gostij in ocenjuje, da je njegova odločitev upravičena in logična. Naročil je tudi nalepko, na kateri je narisan prekrižan otroški voziček, ter napis "prepovedan vstop z otroškim vozičkom".
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493