Zadovoljna.si
Zagrebčani se lahko pohvalijo z lokalom brez cenika.

Novice

Lokal, kjer ceno določajo gosti

STA
10. 02. 2012 12.21
0

Lastnik enega izmed lokalov v poslovnem delu Zagreba se je odločil za ukinitev cenika. Gostje tako med 16.30 in 23. uro sami odločijo, koliko denarja bodo odšteli za izbrano pijačo. Akcijo je lastnik prvotno uvedel zaradi ocenjevanja osebja, poudarja pa, da prav nihče iz lokala ni odkorakal, ne da bi prej poravnal 'svoj' račun.

Zagrebčani se lahko pohvalijo z lokalom brez cenika.
Zagrebčani se lahko pohvalijo z lokalom brez cenika.FOTO: Reuters

"Ni še bilo primera, da kdo ne bi plačal, čeprav obstaja tudi ta možnost. Najnižji znesek je pustil neki gospod, in sicer šest kun (80 centov), za pivo in kavo," je povedal lastnik lokala Marko Emer. Dodal je, da večino gostov za pijačo odšteje še več denarja, kot bi za to zahteval cenik, njihova gesta, ki je bila sprva namenjena zgolj ocenjevanju osebja pa je deležna številnih pohval; nad njo so navdušeni predvsem obiskovalci iz tujine. Sicer pa ne gre za posebno novost. Podobne geste se namreč poslužujejo številni gostinski lokali širom sveta, Emer pa se je zanjo odločil zaradi kritik na račun počasnosti in neprijaznosti svojih natakarjev. Nov način plačevanja gostu prav tako omogoča, da z zneskom, ki ga je pripravljen odšteti za pijačo, oceni tudi delo osebja, ki je v opisanem lokalu oblečeno v uniforme stevardov in stevardes.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493