Zadovoljna.si
London pred poroko Kate Middleton in princa Williama - 4

Novice

London pred kraljevo poroko kot iz škatlice

STA
22. 04. 2011 12.03
0

Teden dni pred poroko princa Williama in njegove izbranke Kate Middleton, ki bo 29. aprila, se London dobesedno sveti. Pristojne službe so očistile vodomete na trgu Trafalgar, pokosile zelenice in razobesile državne zastave.

London pred poroko Kate Middleton in princa Williama - 4
London pred poroko Kate Middleton in princa Williama - 4 FOTO: Reuters

Ekipe podizvajalcev so se resno lotile spomladanskega čiščenja britanske prestolnice, poleg tega pa so na več krajih postavili tribune, ki bodo množici novinarjev omogočile pogled v dogajanje.

Nasproti Buckinghamske palače so izobesili na desetine britanskih zastav, še več pa jih bodo namestili ob cesti, po kateri se bosta po obredu v kočiji zapeljala mladoporočenca.

Čeprav niso na poti, po kateri se bosta peljala William in Kate, so oblasti priložnost izkoristile tudi za čiščenje vodometov na trgu Trafalgar. Očistili so jih, zloščili ploščice in bronaste podstavke za luči, kar jim je vzelo tri dni.

S trga pred parlamentom so po nekaj letih z odlokom sodišča pregnali protivojne protestnike in obnovili travo na zelenici. Protestniki imajo tako zdaj na voljo le del pločnika nasproti parlamenta, za njihovimi transparenti proti vojni v Iraku pa visi plakat s srcem z imenoma William in Kate.

Za protestniki bodo pred poroko postavili oder, s katerega bo 100 fotografov in do 250 drugih predstavnikov medijev lahko videlo Kate, ko se bo v rolls-royceu pripeljala pred cerkev. Med drevesa so namestili zvočnike, ki bodo poročni obred prenašali množicam, bližnji park sv. Jakoba pa so sveže pokosili.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478