Zadovoljna.si
sobne rastline pozimi - 3

Novice

Londonski orkester priredil koncert za rastline

STA
25. 03. 2011 12.00
0

Britanski Kraljevi filharmonični orkester je v Londonu zaigral pred zanimivim občinstvom - rastlinami. Hoteli so preveriti, ali bo glasba spodbudila njihovo rast, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

sobne rastline pozimi - 3
sobne rastline pozimi - 3 FOTO: arhiv Kluba Gaia

Kar 33 glasbenikov enega najbolj prestižnih britanskih orkestrov je prejšnji teden odigralo triurni recital več kot 100 različnim rastlinam in gomoljem. Kot je povedal dirigent Benjamin Pope, je bil to vsekakor eden najbolj nenavadnih recitalov do zdaj. Dodal je še, da tako dišeče publike še niso nikoli imeli, vseeno pa jih je zmotilo, da rastline ne ploskajo tako kot ljudje.

Glasba je balzam za rastline

Koncert je organizirala britanska televizijska mreža QVC, ki je hotela preizkusiti teorijo, da odbijanje zvočnih valov stimulira produkcijo proteinov v rastlinah. Slednji pa naj bi spodbudili njihovo rast. Izsledkov raziskave še niso objavili. Prav tako pa so izdali 45-minutni album z naslovom "The Floral Seasons: Music to Grow to", ki si ga lahko vrtnarji brezplačno naložijo z interneta in preizkusijo, ali glasba res deluje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493