Zadovoljna.si
Sporen prizor v filmu Prekrokana noč 2.

Novice

Louis Vuitton toži Warner Bros

S.O.
04. 01. 2012 15.30
1

Francoska modna hiša Louis Vuitton, ki je razpoznavna predvsem po torbicah z značilnim 'LV' logotipom, toži filmski studio Warner Bros, ki je v svojem filmu The Hangover Part II ali v slovenskem prevodu Prekrokana noč 2 uporabil ponarejeno torbico. To naj bi po njihovem mnenju povzročilo zmedo pri morebitnih kupcih, zato zahtevajo denarno povračilo škode in umik prizora.

Sporen prizor v filmu Prekrokana noč 2.
Sporen prizor v filmu Prekrokana noč 2.FOTO: YouTube

Igralec Zach Galifianakis v filmu omenjeno torbico označi za original, medtem ko vodstvo dobro znane francoske modne hiše Louis Vuitton trdi, da gre za ponaredek. Prizor, v katerem Galifianakis reče: „Previdno, to je Louis Vuitton!“ naj bi tako po mnenju vodstva modnega imperija Vuitton, razpoznavnega predvsem po ženskih in moških torbicah z značilnim potiskom kratic 'LV', povzročil zmedo pri samih strankah, ki bi lahko nevede izbrale izdelek nižje kakovosti. Od filmskega studia Warner Bros zato zahtevajo, da prizor odstranijo in jim nastalo škodo povrnejo z deležem dobička, ki naj bi se gibal okoli številke 600 milijonov ameriških dolarjev.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493