Zadovoljna.si
Mademoiselle - 5

Novice

/ Oglas

Mademoiselle odpira vrata v novo sezono plesa ob drogu

Mademoiselle
31. 08. 2015 06.30
0

Z 2. septembrom se začne zanimivo dogajanje v plesnem studiu Mademoiselle: dnevi odprtih vrat, delavnica Booty Twerka in inovativna, provokativna, seksapilna razstava.

Glavne poletne dogodivščine so za nami, pred nami pa kup novih izzivov, ki jih prinaša sezona 2015/2016. Po svoje je prav pasalo malo poletnega odklopa, čeprav po drugi strani tudi dobro dene, da se vračamo nazaj v bolj ustaljene tirnice. Zato moramo čim prej vzpostaviti rutino, ki nam bo pomagala pri samodisciplini in premagovanju odpora do gibanja in rekreacije ter do ohranjanja gibčnosti, moči in vitkosti.

Izobraževalne ustanove vsaka v svojem slogu z novim šolskim letom znova odpirajo vrata. Med njimi tudi plesni studio Mademoiselle, ki je vodilna plesna šola tečajev plesa ob drogu in drugih inovativnih plesnih zvrsti. Poletni meseci so tako prinesli številne sveže in zabavne ideje tudi lastnici in vodji plesnega studia Mademoiselle, Tini Perko. Da prva predstavnica Mademoisellk tudi poleti ni počivala, kaj šele mirovala, kažejo številne novosti, ki jih je pripravila za vse dame, ki si v življenju želijo pogumno uresničevati svoje cilje.

Mademoiselle - 1
Mademoiselle - 1FOTO: Mademoiselle

Tako je v imenu studia Mademoiselle Tina Perko v Slovenijo premierno povabila Ano Richter iz Zagreba, mojstrico Booty Twerka. Gre za plesno zvrst, ki je v Sloveniji še nova, po svetu pa pravi hit. Tako imenovano ‘ritkanje’ je dobesedno obnorelo svet, saj se ta nova urbana plesna disciplina širi z astronomsko hitrostjo in je že postala del današnje plesne kulture. Da bomo tudi Slovenke na tekočem s trendi, se bodo lahko vse zainteresirane, v soboto 5. septembra 2015, udeležile zabavne in seksi delavnice Booty Twerka. Tako bodo z lahkoto osvojile seksualen in provokativen ples, ki vključuje suvanje in gibanje kolkov v nizko čepeči drži. Nedvomno bo Booty Twerk nepozabna popestritev prvega septembrskega konca tedna. V njem bodo udeleženke lahko uživale 120 minut, po promocijski ceni 20 evrov na osebo. Pravi kontakt za več informacij in rezervacije je Tina Perko.

Nova plesna sezona pa se obvezno začne z dnevi odprtih vrat, ki bodo v četrtek in petek (3. In 4. septembra 2015) v plesnemu studiu Mademoiselle. Oba dneva sta namenjena zainteresiranim kandidatkam, ki se lahko brezplačno priključijo treningom in preizkusijo, če jim tovrstna vadba ustreza. Na dnevih odprtih vrat bodo inštruktorice udeleženkam predstavile osnove plesa ob drogu in potek poučevanja na naprednejših stopnjah. Prav tako se bodo udeleženke lahko spoznale s plesom Chair dance, kjer bodo izkusile, kako v plesno koreografijo vključiti tudi priročen rekvizit, kot je stol.

Čisto prava otvoritev nove sezone studia Mademoiselle pa se začne že dan pred uradnimi treningi in sicer v sredo, 2. septembra ob 19. uri. Vse ljubitelje plesa ob drogu namreč Mademoiselle vabi na posebno, najbolj kulurno-seksapilno razstavo Ulični ples ob drogu (Street Pole Dance) s pogostitvijo in plesnim nastopom.

Mademoiselle - 2
Mademoiselle - 2FOTO: Mademoiselle

Za razstavo in fotografije sta svoje spretnosti združila fotograf Boštjan Gunčar ter lastnica in vodja plesnega studia Mademoiselle Tina Perko – v vlogi modela. Sodelovala pa je tudi Mademoisellka Mateja, prav tako v vlogi modela. Boštjan Gunčar, ki je poklicni fotograf, je v svojem več kot tridesetletnem obdobju pripravil že prek trideset samostojnih razstav, sodeloval na številnih skupinskih razstavah po vsem svetu in prejel veliko priznanj in nagrad. Tina Perko je večletna izkušena inštruktorica plesa ob drogu in organizatorka mednarodnega dogodka the Art Of Pole Dance.

Tina Perko in plesalka Mateja iz plesnega studia Mademoiselle sta nastopili kot ‘instalaciji’ na različnih drogovih, kot so drogovi prometnih znakov, uličnih svetilk, prometnih stožcev, kažipotov, nosilcev za zastave in drugih konstrukcij. S fotografom sta načrtno izbrala mesta, ki so imela v ozadju nek kulturni spomenik ali mestno znamenitost. Snemali so v Kranju, z gimnazijo in Prešernovim gledališčem v ozadju; na Bledu, z otočkom s cerkvico in gradom v ozadju; v Mariboru na Lentu; v Ljubljani, s Prešernovim trgom, Robbovim vodnjakom in Grajskim drevoredom v ozadju; v Celju, Portorožu, Piranu in Kopru. Ideja je namreč nastala v želji razbiti predsodke in pokazati, da ples ob drogu danes ni povezan s striptizom, temveč gre v prvi vsti za umetniško športno veščino, ki pa je res začinjena z nekoliko seksapila.

Mademoiselle - 3
Mademoiselle - 3FOTO: Mademoiselle

Čeprav je minilo že šest let, odkar je plesni studio Mademoiselle v Slovenijo pripeljal ples ob drogu, in je v tem času začaral že stotine deklet, Tina Perko vedno znova ugotavlja, da še vedno ni samoumevno, da to plesno disciplino ljudje sprejemajo kot vse ostale. “Marsikatera tečajnica še vedno ne pove svojim domačim ali prijateljem, da trenira ples ob drogu,” pravi Tina Perko. Da bi v bodoče lahko punce samozavestno in brez sramu povedale, kaj je njihova vrsta rekreacije, si Perkova z vsem srcem in pogumom prizadeva spodbujati k razivijanju kulture tovrstnega plesa v Sloveniji. Tudi tako, da se je za to inovativno in umetniško razstavo sama izpostavila na ulicah in s fotografom uprizorila pravo atrakcijo ob snemanju sredi množice mimoidočih. 

Perkova in Gunčar sta tako odlično idejo, predstaviti izrazni ples ob drogu v urbanih slovenskih mestnih središčih in pokazati, da ne gre za nič pohujšljivega, uresničevala tri mesece. V tem času so postopno snemali čudovite umetniške fotografije v oblačilih nove blagovne znamke Mila Krasna, oblikovalke Minke Rozman.

Mademoiselle - 5
Mademoiselle - 5FOTO: Mademoiselle

Lepe umetniške fotografije bodo na ogled 2. septembra, od 19. do 21. ure, v plesnem studiu Mademoisele, na Tržaški 36 v Ljubljani. Ker sta ustvarjalca razstave idejo nadgradila tudi z izdanim koledarjem za leto 2016, bo na razstavi koledar premierno na voljo za vse zainteresirane.

Še eden od pomembnih dogodkov, ki se obeta v novembru, pa je mednarodni dogodek the Art Of Pole Dance, ki ga Mademoiselle enkrat letno priredi v Ljubljani. Gre za mednarodno tekmovanje, ki je hkrati tudi razstava umetnosti plesa ob drogu, ki privabi številne ugledne goste iz sveta plesa kot številne obiskovalce, navdušene nad tem izraznim plesom. The Art of Pole Dance je tekmovanje, ki prikazuje ples ob drogu v novi luči – v luči športno-umetniške discipline.

Mademoiselle - 4
Mademoiselle - 4FOTO: Mademoiselle
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375