Zadovoljna.si
Marissa Mayer

Novice

Marissa Mayer iz Googla na čelo Yahooja

STA
18. 07. 2012 12.48
0

Nova glavna izvršna direktorica spletnega podjetja Yahoo je postala 37-letna Melissa Mayer, dosedanja podpredsednica za nove proizvode pri konkurenčnem podjetju Google. Mayerjeva je že šesta glavna izvršna direktorica Yahooja v petih letih.

Marissa Mayer
Marissa Mayer FOTO: Reuters

Borzni vlagatelji so se na izbiro Melisse Mayer odzvali pozitivno in delnice Yahooja so se v trgovanju po zaprtju borz v ponedeljek podražile za dva odstotka, na 15,96 dolarja. Mayerjeva je bila 20. uslužbenka Googla po vrsti in nekaj časa tudi boljša polovica soustanovitelja in danes glavnega izvršnega direktorja Larryja Pagea, ki se je na novico o njenem odhodu iz Googla odzval prav tako pozitivno in s čestitkami. V Yahooju se tako niso odločili, da podjetje še naprej vodi sedanji dosedanji vršilec dolžnosti izvršnega direktorja Ross Levinsohn, ki je maja nasledil Scotta Thompsona in v začetku julija uspel doseči dogovor s Facebookom o opustitvi medsebojnih tožb zaradi kraje patentov, ki jih je začel Thompson.

Omenjeni dogovor je bil dober za obe podjetji in za njune uporabnike. Yahoo si bo povrnil nekaj prihodkov, ki jih je izgubljal v boju s konkurenco, Facebook pa ima mir pred tožbami v času, ko si po prvi javni ponudbi delnic na borzi prizadeva najti več vlagateljev. Zdelo se je, da si je Levinsohn utrdil položaj, vendar se je nadzorni odbor odločil drugače. Yahoo naj bi že 18. maja pristopil k Mayerjevi in ji ponudil položaj v upanju, da bo uspela pritegniti več novih talentov v 17 let staro podjetje, ki izgublja boj s konkurenco, torej z Googlom in Facebookom.

Zaposlene pri Yahooju pa sedaj, še preden so začeli prav delati na Levinsohnovih pobudah, čakajo nova reorganizacija in nove strateške usmeritve.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368