Zadovoljna.si
O vprašanju porok med homoseksualci naj bi odločali na referendumu.

Novice

Maryland legaliziral poroke istospolnih parov

Z.L.
02. 03. 2012 14.49
0

Maryland je kot osma država v Združenih državah Amerike dovolila poroke istospolnih partnerjev. 1. marca je guverner te zvezne države, demokrat Martin O'Malley, podpisal zakon, ki bo od januarja prihodnje leto dovoljeval sklepanje zakonskih zvez istospolnih parov. Podpis zakona je po pričakovanjih vzbudil veliko negodovanja med republikanci, ki že v osnovi temu zakonu ostro nasprotujejo.

Maryland je osma zvezna država v ZDA, ki dovoli poroke istospolnih parov.
Maryland je osma zvezna država v ZDA, ki dovoli poroke istospolnih parov.FOTO: Reuters
Po zveznih državah New York, Massachusetts, Vermont, Iowa, Washington, New Hampshire in Connecticut ter posebni zvezni upravni enoti, prestolnici Washington, je Maryland postala osma država v Združenih državah Amerike, v kateri bodo od januarja prihodnje leto dovoljene poroke med istospolnimi partnerji. Za to potezo je verjetno, poleg gibanj aktivistov, najbolj zaslužen guverner Martin O'Malley, ki pripada stranki demokratov. Po pričakovanjih je ta odločitev naletela na veliko negodovanje med republikanci, ki porokam med homoseksualci že v osnovi ostro nasprotujejo, in drugimi nasprotniki, ki so že napovedali, da bodo zbirali podpise, da bi se vprašanje o tem uvrstilo na novembrski referendum, ki bo potekal istočasno s splošnimi volitvami. Odločali naj bi o ustavnem amandmaju, ki bi kot edino legalno poroko uzakonil tisto, ki bo sklenjena med moškim in žensko. Za tovrstne amandmaje so se v Združenih državah Amerike že odločili v tridesetih zveznih državah, v katerih poroke istospolnih parov pred zakonom ne veljajo.
O vprašanju porok med homoseksualci naj bi odločali na referendumu.
O vprašanju porok med homoseksualci naj bi odločali na referendumu.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493