Zadovoljna.si
Pijani Britanci

Novice

Matere imajo večji vpliv na popivanje otrok kot očetje

STA
10. 10. 2012 08.00
0

Raziskovalci britanskega think thanka Demos so izvedli študijo, v kateri so pri 18.000 ljudeh na Otoku opazovali navade pitja alkohola in prišli do zanimivih zaključkov. Tako naj bi na 16-letnike pri popivanju vplivali predvsem vrstniki, med 34-letniki pa naj bi alkohol pogosteje pili tisti, katerih matere so popivale že v njihovem otroštvu.

Pijani Britanci
Pijani BritanciFOTO: dnevnik.hr

Popivanje očetov naj nasprotno ne bi vplivalo na kasnejše navade otrok, saj ti večinoma popivajo zunaj doma, medtem ko matere to počnejo doma. Po mnenju avtorjev študije je pomemben dejavnik pri tem tudi večja kulturna sprejemljivost pitja alkohola za moške. Vpliv popivanja mater na otroke naj sicer ne bi bil izrazit v najstniških letih. Posledice naj bi bile vidne šele desetletja kasneje. Pri otrocih, katerih starši se ločijo pred njihovim petim letom, obstaja večja možnost popivanja v odraslosti. V družinah, v katerih prevladujeta stroga disciplina in starševska ljubezen, pa naj bi bile možnosti za to manjše, še kaže študija.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493