Zadovoljna.si
Medicinske sestre naj se več pogovarjajo s pacienti.

Novice

Medicinske sestre pozval, naj se več pogovarjajo s pacienti

Z.L.
06. 01. 2012 13.59
0

Britanski premier je medicinske sestre pozval, naj se več pogovarjajo s pacienti, kar je odziv na raziskave, ki so pokazale, da standard oskrbe upada. Kot je povedal, se zaveda, da je oskrbovanje njihova glavna naloga, poudaril pa je nujnost psihološkega pristopa. Obljubil je, da bo poklic medicinske sestre postal izključno socialni, ne pa birokratski.

Delale naj bi z ljudmi, ne s papirji.
Delale naj bi z ljudmi, ne s papirji.FOTO: POP TV
Britanski premier David Cameron je na tiskovni konferenci vse medicinske sestre pozval, naj se vsaj eno uro na dan pogovarjajo s pacienti in naj večkrat preverijo, ali ti kaj potrebujejo. To je odziv na rezultate raziskave, ki je pokazala, da je standard oskrbe v številnih angleških bolnišnicah zelo slab in da so predvsem slabotni, starejši in hudo ranjeni pacienti velikokrat lačni in žejni ter so v umazani posteljnini prepuščeni sami sebi. Cameron je povedal tudi, da bo obiskal bolnišnice, ki so dobile najslabše ocene, in si podrobno ogledal delo medicinskih sester in njihov pristop do bolnikov. Poudaril je, da je ključnega pomena, da vsak bolnik poleg zdravil in terapije dobi tudi ustrezno nego in sočutje ter da svoje dneve bolezni preživi dostojno in v čistem okolju. Tako naj bi medicinske sestre vsaj enkrat na uro pogledale, ali pacient potrebuje pomoč pri hrani in pijači ali če potrebuje spremstvo do stranišča. Nato naj bi ga vprašale še: „Je morda še kaj, kar lahko storim za vas?“ Da pa s tem medicinskega osebja ne bi še bolj obremenil, je obljubil, da se ne bodo več ukvarjale z administrativnimi zadevami, saj njihov poklic temu ni namenjen. Kako (če sploh) se bodo na te pozive odzvale medicinske sestre, bo znano v prihodnjih dneh.
Medicinske sestre naj se več pogovarjajo s pacienti.
Medicinske sestre naj se več pogovarjajo s pacienti.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493