Zadovoljna.si
"Zavedajo se, da polovica zakonskih zvez propade, vendar skoraj vsi pričakujejo, da spadajo v tistih 50 odstotkov primerov, ko se zveze obdržijo," je povedal profesor psihologije Arnett.

Novice

Mladi Američani verjamejo v zakonsko zvezo za vse življenje

STA
10. 08. 2012 14.09
2

Velika večina mladih v ZDA pričakuje, da bodo njihove zakonske zveze trajale vso življenje, čeprav se polovica zakonov v tej državi konča z ločitvijo. Kljub temu glede na rezultate nove ameriške raziskave 86 odstotkov mladih, starih med 18 in 29 let, verjame, da bodo z isto osebo ostali poročeni do konca življenja.

"Zavedajo se, da polovica zakonskih zvez propade, vendar skoraj vsi pričakujejo, da spadajo v tistih 50 odstotkov primerov, ko se zveze obdržijo," je povedal profesor psihologije Arnett.
"Zavedajo se, da polovica zakonskih zvez propade, vendar skoraj vsi pričakujejo, da spadajo v tistih 50 odstotkov primerov, ko se zveze obdržijo," je povedal profesor psihologije Arnett.FOTO: Thinkstock

Po podatkih raziskave Univerze Clark v ameriški zvezni državi Massachusetts 57 odstotkov mladih Američanov verjame, da je narobe, če imata dve osebi spolni odnos brez čustvene navezanosti. Prav tako skoraj tri četrtine od 1029 anketirancev meni, da bi se pari morali poročiti, preden se odločijo za otroka.

Po besedah profesorja psihologije na Univerzi Clark Jeffreyja Jensena Arnetta so rezultati raziskave pokazali, da so mladi Američani zelo optimistični glede zakonske zveze. 

Da se bodo izognili ločitvi, so prepričani predvsem tisti, ki imajo ločene starše. A raziskava je prav tako razkrila, da 61 odstotkov anketirancev meni, da se bodo morali odpovedati določenim kariernim ciljem, da bi lahko imeli družino, ki si jo želijo. Takšno mnenje so v enaki meri izrazile tako ženske kot moški.

"Tradicionalno so bile ženske tiste, ki so se odpovedale kariernim ciljem, da bi imele družino. Vendar naše ugotovitve namigujejo na to, da se bo to z novo generacijo spremenilo in bo vedno pogosteje prišlo so enakopravne delitve družinskih obveznosti," je še dodal Arnett.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368