Mleko in mlečni izdelki vsebujejo veliko hranilnih snovi, med drugim beljakovine, lahko prebavljive maščobe, minerale, lipide ter vitamina A in D. Ovčje mleko je tako v primerjavi s kravjim mlekom bogatejše z beljakovinami, medtem ko ima kozje mleko podobno sestavo kravjemu mleku, vendar se za razliko od zadnjega hitreje prebavi, absorbira v telo in ne vsebuje folne kisline. Tudi sojino mleko je lahko prebavljivo, bogato z beljakovinami, ogljikovimi hidrati, kakovostnimi maščobami in brez holesterola. Je odličen napitek za ljudi, ki laktoze ne prenašajo najboljše in imajo težave s prebavo. Riževo mleko se je izkazalo kot najmanj alergeno ter ne vsebuje nasičene maščobe in holesterola, medtem ko ovseno mleko pripomore k zniževanju maščobe in holesterola v krvi.
Novice
Mleko za zdravje
Bela tekočina že mnogo let velja za hranljiv in zdrav napitek, katerega pozitivne učinke so poznali že naši predniki. Danes na trgu obstaja veliko vrst mleka, med katerimi še vedno kraljuje kravje mleko. Uživamo ga za zajtrk, v kavi ter uporabljamo pri pripravi peciva in različnih jedi.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV