Zadovoljna.si
Vprašani so tudi povedali, kako si predstavljajo idealno situacijo za skok čez plot: oba ljubimca sta v resni zvezi in ne želita prekiniti razmerja.

Novice

Moški hočejo kvantiteto, ženske kakovost

Z.C.
18. 07. 2012 13.13
0

Moška in ženska nezvestoba se meri po različnih parametrih, tako je vsaj pokazala raziskava, ki so jo naredili na nekem specializiranem italijanskem portalu, ki se ukvarja z izvenzakonskimi zvezami. Za oba spola pa velja, da sta bolj nagnjena k skokom čez plot v poletnem času.

Vprašani so tudi povedali, kako si predstavljajo idealno situacijo za skok čez plot: oba ljubimca sta v resni zvezi in ne želita prekiniti razmerja.
Vprašani so tudi povedali, kako si predstavljajo idealno situacijo za skok čez plot: oba ljubimca sta v resni zvezi in ne želita prekiniti razmerja.FOTO: iStockphoto

Vodja raziskave Alex Fantini trdi, da je tako za moške kot tudi za ženske nezvestoba 'biološka nuja'. In če je na eni strani za moške pomembno predvsem število skokov čez plot, ženske posvečajo veliko pozornosti predvsem izbiranju partnerja. "Ko Italijani in Italijanke varajo, mislijo predvsem na to, da skok čez plot ne bi ogrozil obstoječe zveze," je še pojasnil Fantini. To pomeni, da so nezvesti, a se skoraj vedno vrnejo v objem stalnega partnerja. Raziskava je tudi pokazala, da je 72 odstotkov moških in 68 odstotkov žensk mnenja, da je varanje eden od načinov, kako zaščititi zakon oziroma stalno zvezo.

Vračajo se v objem stalnega partnerja

V raziskavi je sodelovalo 2.000 ljudi obeh spolov, rezultati pa so med drugim pokazali, da za 65 odstotkov vprašanih nezvestoba omogoča bolj strpen odnos do konfliktov s partnerjem, 63 odstotkov je prepričanih, da je dobra kompenzacija za frustracije, skoraj dve tretjini pa jih meni, da je skok čez plot odlično zdravilo za rutino, v katero ponavadi zapadejo pari. Zanimivo je, da jih je 38 odstotkov mnenja, da z nezvestobo par lahko uspešno premaga težave v spolnem življenju. Moški sicer varajo predvsem zato, da popestrijo dolgočasen odnos, ki ga imajo s svojo stalno partnerico, ženske pa na ta način lažje prenašajo konflikte, ki jih imajo s svojo boljšo polovico.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493