Zadovoljna.si
Moški med ženskami

Novice

Moški niso Casanove

Z.C.
26. 11. 2012 15.49
2

Če bi moške vprašali, ali bi se raje vsako jutro prebujali v haremu med številnimi ženskami ali pa v objemu ene partnerice, bi večina izbrala drugo možnost. To pomeni, da današnji moški ni Casanova, kot bi si kdo mislil, temveč mu veliko več pomeni resna zveza in pristna čustva, kot pa goli seks. Tako vsaj kaže raziskava, ki so jo pod vodstvom psihologa Andrewa P. Smilerja naredili na univerzi Wake Forrest.

Moški med ženskami
Moški med ženskamiFOTO: iStockphoto

Psiholog Andrewa P. Smiler, ki je vodil zanimivo raziskavo in je tudi avtor knjige Challenging Casanova: Beyond the Stereotype of the Promiscuous Young Male, pravi: "V resnici bolj malo moških želi od partnerice več in v kratkem času." Po njegovem mnenju evolucijska teorija kaže na to, da imajo moški raje monogamijo. "Čeprav so mnogi prepričani, da je moški genetsko nagnjen k temu, da bi imel več partneric, s ciljem, da bi imel čim več otrok, pa je z evolucijskega vidika veliko več možnosti, da bo svoje gene prenesel naprej, če bo v isti družini," je dejal Smiler.

Le 5 odstotkov ima več kot tri ženske na leto

Vsi ti argumenti so izziv za določene stereotipe in temeljijo na več dejstvih. Smiler trdi, da ima po statističnih podatkih le 5 odstotkov moških seksualne odnose s tremi ali več ženskami na leto. Stereotip, ki moškega prikazuje kot lovca in Casanovo, ni le zgrešen, temveč tudi zavaja ženske. Prepričane so namreč, da morajo, preden pristanejo na spolne odnose, od moškega dobiti jasne dokaze, da imajo resne namene. Če povzamemo, raziskava psihologa Smilerja potrjuje, da je moški lovec, vendar ne pretiran. Zato je prav, da mu ženske zaupajo, vsaj dokler ne dokaže nasprotno.


 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493