Zadovoljna.si
Shekhar Kapur

Novice

Največja ljubezenska zgodba vseh časov

STA
26. 04. 2011 12.00
0

Na letošnjem 64. filmskem festivalu v Cannesu, ki bo potekal med 11. in 22. majem, bo prikazan dokumentarni film o zgodovini indijskega muzikala z naslovom "Bollywood: the Greatest Love Story Ever Told" (Največja ljubezenska zgodba vseh časov) indijskega cineasta Shekharja Kapurja.

Shekhar Kapur
Shekhar Kapur FOTO: Reuters

Film je priznani indijski cineast in nominiranec za oskarja Shekhar Kapur (1945) produciral posebej za festival.

Dokumentarec je posvečen žanru, ki je pomembno prispeval k indijski identiteti v očeh ostalega sveta in naredil Mumbaj za eno od svetovnih filmskih prestolnic, so zapisali organizatorji festivala.

Bollywoodski film povezuje celotno Indijo
"Imamo ga radi. Sovražimo ga. Za nas je nazadnjaški in moderen. Je kot zrak, ki ga dihamo, da bi živeli. Po mnenju nekaterih je edina kultura, ki povezuje Indijo," je o bollywoodskem filmu po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Kapur.

Žanr bollywoodskega muzikala omogoča občutja identitete in individualnosti 25 milijonom izseljenih Indijcev, katerih potomci tretje generacije so še vedno zasvojeni z njim – vse to je Bollywood, je še povedal Kapur.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493