Zadovoljna.si
Mačja kavarna

Novice

Na Dunaju odprli prvo mačjo kavarno

STA
11. 07. 2012 10.49
0

Dunaj je bogatejši za še eno kavarno, ki cilja na posebne stranke, to je ljubitelje mačk. Od maja je namreč v avstrijski prestolnici moč spiti kavo v kavarni Cafe Neko, kjer lahko obiskovalci po mili volji crkljajo pet mačk iz zavetišča. Moritz, Luca, Momo, Sonia in Thomas so že postale prave kavarniške mačke.

Mačja kavarna
Mačja kavarnaFOTO:

Lastnika Cafe Neko Alexander Thür in njegova žena Takako Ishimitsu sta želela trend iz Japonske, kjer obstaja že 140 tovrstnih kavarn, prenesti še v avstrijsko prestolnico. Iz živalskega zavetišča sta tako pripeljala pet mačk in jih že mesec dni pred odprtjem naselila v kavarno, da so se lahko v miru navadile na novo domovanje. Priprave na odprtje kavarne, ki lahko sprejme do 50 gostov, so trajale kar tri leta, saj sta morala pridobiti vsa potrebna dovoljenja in zadovoljiti strogim higienskim predpisom.

Miroljubne in družabne mačke plezajo po mačjih stojalih, se igrajo s cofi, ovohavajo čevlje gostov, njihove torbice uporabijo za udobno blazino ter predejo, medtem ko jih gostje božajo. Vstop v kuhinjo in v skladišče s hrano pa jim je zaradi higienskih predpisov prepovedan. Mačjeljubci lahko poleg kave in domačih tort v kavarni naročijo tudi nekatere druge jedi, predvsem take, ki mačkam ne dišijo preveč. A za vsak primer jim hrano postrežejo na pokritih krožnikih, so sporočili iz agencije za stike z mestom Dunaj.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368