Zadovoljna.si
Phil Fung in Shawn Klein sta se spoznala pred 18 leti.

Novice

Na Empire State Buildingu prvič poročili istospolne pare

STA
15. 02. 2012 14.54
0

Na vrhu najvišje newyorške stolpnice Empire State Building se že dve desetletji vsako leto na praznik zaljubljencev valentinovo poroči nekaj izbranih parov. Letos sta to lahko storila tudi dva istospolna para, saj so od junija lani v državi New York homoseksualne poroke dovoljene.

Phil Fung in Shawn Klein sta se spoznala pred 18 leti.
Phil Fung in Shawn Klein sta se spoznala pred 18 leti.FOTO: Reuters

"Zdela se nama je imenitna priložnost, da se poročiva na vrhu Empire State Buildinga v prvem letu, ko so v New Yorku dovoljene poroke med geji," je dejal 49-letni finančnik Phil Fung, ki je dahnil usodni "da" svojemu 51-letnemu soprogu Shawnu Kleinu. Fanta sta se spoznala pred 18 leti v slavnem nočnem klubu Roxy in živita skupaj v New Yorku.

Poročili sta se tudi 29-letna Steph Figarelle z Aljaske in njena 24-letna izbranka Lela McArthur. Njuna poroka na Aljaski ne bo veljavna, vendar sta hvaležni za izjemno priložnost. Skupaj z drugimi pari sta namreč sodelovali v tekmovanju, ki jima je za nagrado zagotovilo poroko v Empire State Buildingu ter dve noči v hotelu Pierre.

Poroke potekajo v 61. nadstropju, sicer 102 nadstropji visoke stolpnice, ki je po terorističnih napadih 11. septembra 2001 spet najvišja v mestu.

Država New York ocenjuje, da se bo v prvih treh letih od potrditve zakona poročilo najmanj 63.000 homoseksualnih parov. Večina jih bo prišla iz drugih zveznih držav in v New Yorku računajo, da bodo imeli od tega gospodarsko korist v višini najmanj 284 milijonov dolarjev.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375