Zadovoljna.si
Banana

Novice

12 dni je jedla samo banane, in kar se je zgodilo, vas bo presenetilo!

J.V.
30. 12. 2015 08.07
25

Ob pregledu novic, ki ste jih v preteklem letu najraje prebirali, se je na seznamu najbolj branih znašel tudi članek o nutricionistki Yulii Tarbath, ki se je odločila, da bo 12 dni jedla samo banane. Cilj njenega eksperimenta je bila v prvi vrsti razstrupitev organizma, z njim pa je želela dokazati tudi to, da so banane sadje, ki ga lahko uživamo daljše obdobje brez škodljivih posledic na zdravje.

Detox dieta z bananami
Detox dieta z bananamiFOTO: YouTube

»Najprej sem v želodcu začutila veliko olajšanje, nato sem postala veliko bolj sproščena, nisem čutila stresa in bila sem bolj pozitivna in kreativna,« pravi Yulia in dodaja, da je po nekaj dneh prehranjevanja z bananami ugotovila, da se veliko lažje skoncentrira in da se lažje osredotoči na opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Pri dietnem eksperimentu se ji je pridružil tudi soprog in oba pravita, da med nenavadno dieto nista imela nobenih težav.

»Pred tem sem imela povišan sladkor v krvi, težave s prebavo, trpela sem za depresijo in hormonskim neravnovesjem, nisem mogla zanositi. Ko sem spremenila način prehranjevanja, se je vse postavilo na svoje mesto in dobila sem tudi otroka.«

Medtem pa zdravniki svarijo pred radikanimi dietami, kot je ta. Uživanje samo ene vrste hrane daljše obdobje namreč ni priporočljivo. No, Yulia trdi, da je 12-dnevna dieta, izključno samo z bananami, dobra za zdravje.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375