Zadovoljna.si
Babica in vnukinja pleteta

Novice

Najdlje se živi v Monaku

Z.S.
22. 03. 2012 13.03
0

Kneževina Monako, ki je druga najmanjša država na svetu, naj bi bila po zadnjih raziskavah človeku najbolj prijazna država. Prebivalci tega ozkega pasu ozemlja, ki je strnjen med Sredozemskim morjem in Francijo, naj bi v povprečju dočakali kar 90 let, kar je za najgosteje naseljeno državo na svetu dokaj presenetljivo.

Babica in vnukinja pleteta
Babica in vnukinja pleteta FOTO: iStockphoto

Zdrava hrana in pozitivno okolje

Prebivalci Monaka živijo v povprečju 90 let, k čemur pripomore tudi dejstvo, da gre za bogato državo z urejenim zdravstvenim sistemom. Ljudje se prehranjujejo sorazmerno zdravo, po vzoru mediteranske kuhinje, ki se povezuje z nizkim tveganjem za zdravstvene težave, kot so bolezni srca, ožilja in visokega krvnega tlaka. Mnogi so prepričani, da k dolgemu in lagodnemu življenju veliko prispeva tudi okolje brez stresa. Sredozemska lega in čisto okolje naj bi tako pozitivno vplivala na večjo telesno odpornost in boljše zdravstveno stanje. Med najbolj prijazna okolja se uvrščajo še Macao – majhen polotok na južni obali Kitajske, Japonska, Singapur, San Marino, Andora, Guernsey – otok ob francoski obali, Hongkong, Avstralija in Italija.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493