Zadovoljna.si
Natančno izdelani čeveljci Španca Manuela Bordera.(Foto: whatsontianjin.com)

Novice

Najmanjši čevlji na svetu

S.O.
27. 02. 2012 11.00
0

Do potankosti oblikovani čevlji različnih oblik, barv in materialov imajo zgolj eno pomanjkljivost. So tako majhni, da ne pristajajo niti najmanjšemu človeškemu stopalu. Gre namreč za ročno izdelane miniaturne čevlje 71-letnega čevljarja iz Španije, ki jemljejo dih prav zaradi svoje natančne izdelave.

Identični, vendar manjši

Manuel Bordera je upokojeni čevljar, ki je vse svoje življenje posvetil čevljem. Ob upokojitvi se je tako odločil, da bo svojo ljubezen do čevljarstva popeljal v nove dimenzije. „ Moja strast do čevljev me je gnala dalje. Z oblikovanjem miniaturnih čeveljcev sem se začel ukvarjati v svojem prostem času in od tam se je vse razvilo naprej.“ Drobna umetnost, ki se od 'pravih' čevljev razlikuje zgolj v dimenziji, tako danes šteje več kot 200 parov. Bordera pri samem oblikovanju uporablja zgolj najkakovostnejše materiale, vključno z usnjem, gumo, krznom in ostalimi dodatki. „Vedno so me privlačili izzivi, ki pridejo z najbolj nemogočimi in kompliciranimi dizajni,“ je pojasnil španski umetnik in dodal, da je čevelj, v katerega vloži največ truda in časa, na koncu običajno tudi najlepši.

Natančno izdelani čeveljci Španca Manuela Bordera.(Foto: whatsontianjin.com)
Natančno izdelani čeveljci Španca Manuela Bordera.(Foto: whatsontianjin.com)FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493